2. december 2020
Banen kommer til at ligge i indsejlingen til havnene i Ishøj og Vallensbæk. Illustration: Vallensbæk Kommune
gallery icon

Se billedserie

Banen kommer til at ligge i indsejlingen til havnene i Ishøj og Vallensbæk. Illustration: Vallensbæk Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havsvømmere får deres egen bane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havsvømmere får deres egen bane
Vallensbæk - 07. marts 2018 kl. 05:21
Af Petter Becker-Jostes

Om halvanden måneds tid kan svømmere, der kan lide de lange ture i havet, tage ud på den første havsvømmebane i Køge Bugt.

Det fortæller Carl Eltorp, formanden for svømmeklubben, der har barslet med ideen i et års tid. Han glæder sig til, at banen snart kan blive til virkelighed.

- Det skal være en bane, som alle kan bruge, og hvor du kan svømme, når det passer dig, siger Carl Eltorp.

På tegningerne er banen 250 meter lang, men det kan sagtens være, at den kommer til at blive 50 meter længere, oplyser Carl Eltorp. Den trekantede bane kommer til at bestå af tre bøjer, der bliver forbundet med et flydespær, som kommer til at opfylde to funktioner. For det første gør det banen synlig for sejlere og dermed sikrere for svømmerne, og for det andet kan svømmerne bruge flydespærret som orientering, når de svømmer rundt på banen.

Carl Eltorp fortæller, at havsvømning bliver en mere og mere populær sportsgren i disse år, blandt andet blandt tidligere konkurrencesvømmere. Der er dog ikke mange baner endnu, og man må derfor til København, Nord- eller Vestsjælland for at svømme i trygge rammer på en afmærket bane. Banen kommer til at ligge ud for stranden helt oppe ved indsejlingen til havnene i Vallensbæk og Ishøj. Det bekymrer dog ikke Carl Eltorp, at der eventuelt kan være bølger fra bådene, der skvulper ind over svømmerne:

- Det er en del af gamet, det er jo havsvømning. Det er ligesom en maraton, hvor der kan være både solskin og regnvejr, siger han.

Det er kun enkelte ting, der mangler at falde på plads, før Vallensbæk Svømmeklub, VI-39 Svøm, kan tage ud og lægge flydespær og bøjer sammen med kommunen. Børne- og kulturudvalget har allerede sagt god for ideen, og nu skal bestyrelsen i Strandparken I/S, der består af borgmestrene fra Strandparkens kommuner, sige god for den. Herefter skal Kystdirektoratet orienteres, men det burde ifølge Carl Eltorp ikke give anledning til større ændringer.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?