15. december 2017
I alt 180 elever fra Vallensbæks tre skoler deltog i Hackathon.
gallery icon

Se billedserie

I alt 180 elever fra Vallensbæks tre skoler deltog i Hackathon.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hackathon: Elektrofitness og tøjgenbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hackathon: Elektrofitness og tøjgenbrug
Vallensbæk - 06. oktober 2017 kl. 13:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremtiden tegner lyst: De unge havde masser af kreative ideer til innovationskonkurrencen Hacktathon i Vallensbæk, der blev afholdt for tredje gang. Denne gang var det overordnede tema bæredygtighed med udgangspunkt i FNs verdensmål.

"Elektro-fitness" er et fitnesscenter, der producerer strøm fra fitnessmaskinerne. Det var en af de vindende ideer fra Hacktathon-dagene, hvor alle kommunens 9. klasses-elever dystede om at komme med de bedste forslag til at skabe et bæredygtigt samfund. Elektro-fitness blev udtænkt af en gruppe fra 9.c på Egholmskolen, og udover at vinde prisen for bedste kollaboration går denne gruppe også videre til den nationale innovationskonkurrence C.R.A.F.T., der bliver afholdt til marts.

De andre to vindere var en gruppe fra 9.a på Pilehaveskolen, der vandt kategorien "Innovation og kreativitet" for et forslag om en app, der kan hjælpe med at genbruge tøj, og en gruppe fra 9.a på Egholmskolen, der havde udtænkt en app til at spare på strømmen. For den ide vandt de kategorien "Kompetent kommunikation".

Hver af de tre vindergrupper kunne gå hjem med en check på 3000 kr. til klassekassen.

Det særlige ved Hacktahon - frem for en hvilken som helst anden projektuge - er, at der ud over elever og lærere deltager repræsentanter fra virksomheder og organisationer. Og dermed er Hackathon et godt eksempel på Åben Skole, der netop handler om at ruste eleverne til fremtiden gennem samarbejde med lokalsamfund, foreninger og virksomheder.

Ud over Vallensbæk Kommune stillede Microsoft, Autens, Concito, Capgemini Sogeti, Biofos, Resursbank og Leg med IT op med ekspertise og medarbejdere - og eleverne kunne gennem dagene få et indblik i, hvad der venter dem i deres kommende arbejdsliv, hvor samarbejde, innovation og kreativitet bliver vigtige kompetencer.

Hackathon blev afholdt i de nyindrettede mødelokaler i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk