19. september 2018
Med jobbet er Wiborg, der i Vallensbæk er mest kendt som socialdemokratisk viceborgmester, vendt tilbage til det område, han for knap et årti siden forlod, efter han fra 2002 til 2008 leder af lokalpolitiet på Nørrebro. Foto: Petter Becker-Jostes
gallery icon

Se billedserie

Med jobbet er Wiborg, der i Vallensbæk er mest kendt som socialdemokratisk viceborgmester, vendt tilbage til det område, han for knap et årti siden forlod, efter han fra 2002 til 2008 leder af lokalpolitiet på Nørrebro. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forlader politiet: Skal skabe tryghed i boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forlader politiet: Skal skabe tryghed i boligområde
Vallensbæk - 13. oktober 2017 kl. 05:57
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 39 år i politiet har Søren Wiborg nu hængt uniformen på krogen og fået et civilt job, som på mange måder giver ham mulighed for at arbejde med nogle af de ting, han satte pris på ved jobbet i politiet: Han er blevet ansat af boligselskabet Lejerbo i en stilling, hvor han det første godt et års tid skal være sekretariatsleder i Mjølnerparken og derefter være tryghedskonsulent i Lejerbo København.

- Jeg kommer til at beskæftige med det boligsociale arbejde, hvor jeg måske kan gøre en forskel for nogle af samfundets svageste familier. Og så kan jeg lide Nørrebro. Ikke for skyderierne, men for det multikulturelle islæt, siger Søren Wiborg.

Med jobbet er Wiborg, der i Vallensbæk er mest kendt som socialdemokratisk viceborgmester, vendt tilbage til det område, han for knap et årti siden forlod, efter han fra 2002 til 2008 leder af lokalpolitiet på Nørrebro. Han har allerede mødt enkelte mennesker, han kan huske fra dengang, men samtidigt er han meget bevidst om, at han har en helt anden stilling end dengang.

- Det er vigtigt for mig ikke at blive opfattet som en politimand. Jeg er ansat af Lejerbo og har intet med politiet at gøre, som enhver samfundsborger har af pligter. Så skal jeg naturligvis også arbejde tæt sammen med SSP og det lokale politi. Der er ikke længere min opgave at efterforske kriminalitet, siger Søren Wiborg.

Et af aspekterne ved jobbet som politimand på Nørrebro, som han satte pris på, var det såkaldte POA, det problemorienterede politiarbejde. Her arbejder lokalpolitiet i udsatte boligområder tæt sammen med områdets aktører for blandt andet at forebygge kriminalitet. Det kunne for eksempel være en gruppe støjende og berusede mænd, der hver dag sad og drak på en bænk. Så tog man en snak med købmanden og bad ham om at lade være med at sælge dem øl, snakkede med boligselskabet om at finde en anden placering til bænken og fik også fat i jobcentret for at få dem i arbejde. Utrygheden i Mjølnerparken handler nemlig langtfra kun om de meget omtalte skyderier i den seneste tid, påpeger Søren Wiborg. Der er mange andre faktorer, der skaber utryghed, og det er dem, han som tryghedskonsulent skal arbejde med.

- For nogle er det social og økonomisk utryghed eller ensomhed. Nogle har kun det netværk, de har i Café Nora (en café under helhedsplanen for Mjølnerparkens kvinder, som bliver drevet af Lejerbo, red.). De er måske blevet skilt og har børnene alene. For dem er utrygheden helt anderledes og personlig end skyderier i gaden, siger Søren Wiborg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk