24. marts 2019
Folketingspolitiker Mathias Tesfaye (S) besøgte forleden Vallensbæk for at blive klogere på erhvervsuddannelser i kommunen. Pressefoto
Folketingspolitiker Mathias Tesfaye (S) besøgte forleden Vallensbæk for at blive klogere på erhvervsuddannelser i kommunen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever gav råd til politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever gav råd til politiker
Vallensbæk - 07. oktober 2018 kl. 05:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vallensbæk kan blive en vigtig inspiration for resten af landet, når det gælder om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det fortæller det socialdemokratiske folketingsmedlem Mattias Tesfaye, som forleden mødtes med både uddannelsesvejledere fra UU Vallensbæk og elever i 7. klasse på Egholmskolen.

arrow Læs også: Vallensbæk sætter fokus på erhvervsuddannelser

- I dag er der desværre alt for mange elever, som ikke får tilstrækkeligt indblik i de muligheder, der ligger i at tage at tage en håndværksuddannelse eller en SOSU-uddannelse. Vallensbæk har gjort et stort arbejde for at styrke indsatsen, og jeg har haft nogle rigtig gode snakke med både elever og vejledere om deres erfaringer, fortæller Mattias Tesfaye.

Vallensbæk har i flere år arbejdet med projektet "Faglært til Fremtiden". Her bliver eleverne fra 6. klasse mødt af en kok, en tømrer og en ansat på et plejehjem. Ud over at høre om elevernes og vejledernes erfaringer med projektet, så fortalte Mattias Tesfaye også om, hvorfor han selv efter folkeskolen valgte at tage en uddannelse til murer.

- Jeg har fået en masse gode forslag og ideer, som jeg selvfølgelig tager med tilbage til Christiansborg, når vi i de kommende uger skal forhandle med regeringen. Jeg mener, at det er helt oplagt, at vi forsøger at sprede de mange gode erfaringer fra Vallensbæk til resten af landet, slutter Mattias Tesfaye.