15. december 2017
Også fremover vil man kun kunne vælge mellem kommunen og Solkystens Rengøring og Pleje, efter Vallensbæk Kommunalbestyrelse har besluttet ikke at sende opgaven i udbud påny. Arkivfoto: Lars Skov
Også fremover vil man kun kunne vælge mellem kommunen og Solkystens Rengøring og Pleje, efter Vallensbæk Kommunalbestyrelse har besluttet ikke at sende opgaven i udbud påny. Arkivfoto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter konkurs: Kommunen overtager frem til 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter konkurs: Kommunen overtager frem til 2020
Vallensbæk - 30. september 2017 kl. 06:02
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har man brug for hjemmehjælp i Vallensbæk, vil man fremover kun kunne vælge mellem kommunen og én privat leverandør. Kommunalbestyrelsen har nemlig på sit seneste møde besluttet ikke påny at sende opgaven i udbud, efter Din Fleksible Service gik konkurs i sommer.

Det er ellers ikke engang to år siden, at kommunalbestyrelsen besluttede, at der skulle være to leverandører af hjemmehjælp ud over kommunen selv. Din Fleksible Service (DFS) og Solkystens Rengøring og Pleje bød på opgaven og kom med i udbuddet med opstart den 1. februar 2016. I alt var 66 borgere tilknyttet DFS. I tiden efter konkursen blev alle borgerne betjent af den kommunale hjemmepleje. Herefter fik de berørte borgere mulighed for at vælge mellem den anden private leverandør, Solkystens Rengøring og Pleje, og den kommunale hjemmehjælp. Her valgte 15 tidligere DFS-borgere at skifte over til Solkystens Rengøring og Pleje, således at firmaet nu betjener i alt 36 borgere. Den kommunale hjemmepleje betjener således 255 ud af de i alt 291 borgere, der er visiteret til hjemmepleje.

Ifølge den kommunale forvaltning har DFS' konkurs medført, at kommunen har måttet ansætte vikarer til at løse opgaverne, indtil der kan fastansættes medarbejdere. Udgiften vil dog kunne holdes inden for de nuværende budgetter.

Hjemmehjælpsleverandørerne har skullet stille en anfordringsgaranti på 150.000 kroner i forbindelse med udbuddet. Fremover vil kommunen dog kræve, at eksterne leverandører fremviser en sådan garanti en gang om året, således at konkurser kan tages i opløbet.

Det nuværende udbud løber frem til den 31. januar 2020.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk