21. juli 2019
- Det her havde jeg aldrig troet, jeg skulle opleve, dengang jeg trådte ind af døren for 40 år siden, siger Carsten Blom, som fik overrakt medaljen af Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen.
gallery icon

Se billedserie

- Det her havde jeg aldrig troet, jeg skulle opleve, dengang jeg trådte ind af døren for 40 år siden, siger Carsten Blom, som fik overrakt medaljen af Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningens fortjenstmedalje til Movias »Lektor Blomme«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningens fortjenstmedalje til Movias »Lektor Blomme«
Opdateret 12. marts 2019 kl. 17:22
Vallensbæk - 11. marts 2019 kl. 11:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For Carsten Blom blev 5. marts 2019 en helt særlig dag. I stedet for at drage alene afsted på arbejde fra hjemmet i Vallensbæk til Movia i Valby, blev han overrasket af kollegaer, som hentede ham i en smuk gammel bus. Der var kaffe med ombord til at varme sig på, og ved Toftegårds Plads stod mange kollegaer klar til at tage imod ved indgangsdøren.

Med til historien om Carstens Bloms 40-års jubilæum hører nemlig, at hans karriere i Trafikselskabet rent faktisk startede som buschauffør i 1979. Senere på dagen fik Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen fornøjelsen af at overrække Dronningens fortjenstmedalje i sølv til Carsten Blom, som fik disse ord med på vejen:

- Et stort tillykke og mange tak for den store indsats, som du har ydet for den kollektive transport i alle årene.

Carsten Blom, også kendt som Lektor Blomme, er en meget vellidt kollega på grund af sin store hjælpsomhed og engagement.

- Jeg ser frem til en audiens hos Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, hvor jeg kan få mulighed for at takke for hæderen. Her kan jeg jo fortælle hende, at jeg som ung spejderdreng mødte hendes far, Kong Frederik 9., som dengang var protektor for FDF-spejderne, fortæller han med et smil på læben.

Siden Carsten Blom trådte ind i det, der dengang hed Hovedstadsområdets Trafikselskab (HT), har hans karriere budt på mange forskellige udfordringer. Driftsassistent, trafikmester, trafikleder, køreplanlægger, og efter nogle år i IT-området uddannede han sig til datatekniker, hvor han fortsat har sit virke.

- En af de bedste ting ved mit job i dag er, at jeg har kontakt med stort set alle nye medarbejdere. Og jeg er god til at huske deres navne. Det er de nogle gange overraskede over, når jeg mødt dem på gangene.

I sin fritid står engagementet ikke stille. Carsten Blom er en ivrig korsanger og har sunget i 15 forskellige kor. Det seneste kor kom han dog ind i via en anden fritidsinteresse:

- Jeg var til vinsmagning med en kollega, som lynhurtigt fik overtalt mig til at starte i Kammerkoret Euphonia, der for øvrigt inden længe synger koncert i Marmorkirken, fortæller han.

Carsten Blom afholdt reception i Movia for kollegaer, venner og familie tirsdag 5. marts om eftermiddagen.

Blå bog for datatekniker Carsten Blom: 1979 - Startede sit virke i det daværende HT som buschauffør. 1982 - udnævnt til driftsassistent. 1987 - Trafikmester og siden trafikleder. 1990 - Tilknyttet HTs planlægningskontor ifm. oprettelse af passagertællesystemet. 1993 - Køreplanlægger. 2000 - Overgik til IT-området og efteruddannede sig siden til datatekniker.