24. november 2017
I Vallensbæk Kommune er antallet af sygedagpengemodtagere faldet med cirka 30 procent gennem 2017, og Vallensbæk har den laveste andel af arbejdsstyrken på sygedagpenge i omegnskommunerne. Foto: Vallensbæk Kommune
I Vallensbæk Kommune er antallet af sygedagpengemodtagere faldet med cirka 30 procent gennem 2017, og Vallensbæk har den laveste andel af arbejdsstyrken på sygedagpenge i omegnskommunerne. Foto: Vallensbæk Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskæftigelsen stiger i Vallensbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelsen stiger i Vallensbæk
Vallensbæk - 07. september 2017 kl. 05:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har meget få ledige borgere i Vallensbæk og meget få borgere på kontanthjælp, sygedagpenge og integrationsydelse. Det er glædeligt. Vi er godt hjulpet af gode konjunkturer - men det er især et resultat af vores målrettede indsats for at sikre gode uddannelsesforhold og håndholdt hjælp til jobsøgning, siger borgmester Henrik Rasmussen (K) i en pressemeddeelse fra Vallensbæk Komune.

Ifølge de seneste ledighedstal, er ledigheden i Vallensbæk nede på 3,4 procent i juni - det laveste niveau i otte år. På to år er antallet af lønmodtagere i Vallensbæk øget med 211 fuldtidspersoner (fra 6.197 til 6.408 fuldtidspersoner).

Den lave ledighed er i følge kommunen et signal om, at det går godt i Vallensbæk. Der rekrutteres på de arbejdsmarkeder, som Vallensbæks erhvervsaktive borgere orienterer sig mod.

De nye arbejdspladser i kommunen medvirker til, at flere er kommet ud på arbejdsmarkedet. Det samme gør jobvæksten i resten af hovedstadsområdet, som Vallensbæk er en integreret del af. Antallet af nyopslåede job i Hovedstadsområdet er således øget 13 procent på to år.

Nye muligheder
Ifølge kommunen minder den nuværende situation samlet set om perioden 2006-2008, hvor der var højkonjunktur.

De forbedrede konjunkturer har åbnet nye muligheder for alle jobcentrets målgrupper. Det ses for eksempel i antallet af kontanthjælpsmodtagere, hvor Vallensbæk i juni 2017 var den kommune i landet, der havde den laveste andel kontanthjælps- og integrationsydelsesmodtagere. På integrationsområdet arbejder Jobcentret med uddannelse, virksomhedsrettede tiltag og samarbejder med frivillige.

Tidlig indsats
I Vallensbæk Kommune er antallet af sygedagpengemodtagere faldet med cirka 30 procent gennem 2017, og Vallensbæk har den laveste andel af arbejdsstyrken på sygedagpenge i omegnskommunerne.

Jobcenteret arbejder med en tidlig, systematisk og vedholdende indsats i samarbejde med de lokale virksomheder, for at medvirke til at de sygemeldte hurtigst muligt kan raskmeldes og vende tilbage i beskæftigelse.

Samtidig stiger antallet af job helt ned til få timer om ugen. Jobcentret oplever, at antallet i fleksjob og småjobs er steget over det seneste års tid.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk