16. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Decentral sundhed og tryghed er livsvigtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Decentral sundhed og tryghed er livsvigtigt
Valgdebat Vordingborg - 17. november 2017 kl. 13:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sygehusene sender patienter hjem tidligere og tidligere. Mange udskrives i en tilstand, hvor de ikke kan komme hjem, men har brug for en aflastningsplads på et plejecenter. '

Samtidig ved vi, at en fjerdel af kommunens borgere er over 65 år, og tallet er stigende. Vi har mere end nogensinde brug for et stærkt lokalt sundhedsvæsen, der kan tage hånd om os, når sygdom får os ned med nakken.

For 10 år siden gik Radikale Venstre gik i front for at etablere to store sundhedscentre i Stege og i Vordingborg på de tidligere sygehuse. Siden er Multicentret i Præstø kommet til, så der ingen steder er langt til genoptræning, patientkurser og rehabilitering. Det var rettidig omhu.

Vi har mange sundhedscentre, og det skal vi blive ved med.

Men vi mangler aflastningspladser på plejecentrene til de borgere, der har brug for ekstra pleje, inden de kan komme helt hjem.

Vi har også brug for flere botilbud til psykisk sårbare unge, der pga. manglende sengepladser i psykiatrien reelt udskrives til gaden. De har brug for særlig omsorg.

Det er grundlæggende velfærd.
Som alt andet så koster velfærden, og derfor foreslår vi i Radikale Venstre, at vi søger staten om lov til at sætte skatten op med 1% så vi kommer på niveau med f.eks. Sorø og Ringsted. Den ekstra indtægt vil vi øremærke til skoler og til sundhed/ældre.

Kathrine Olldag,
kandidat for Radikale Venstre

Skovvej 4
Præstø

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk