15. december 2018
Vordingborg Forsyning skal være mere gennemsigtig. Arkivfoto
Vordingborg Forsyning skal være mere gennemsigtig. Arkivfoto
Foto: +45 27894732
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: KV17 gælder også Vordingborg Forsyning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: KV17 gælder også Vordingborg Forsyning
Opdateret 19. oktober 2017 kl. 16:42
Valgdebat Vordingborg - 16. oktober 2017 kl. 16:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vordingborg Forsyning A/S, der ejes af Vordingborg Kommune - dvs. borgerne i Vordingborg Kommune - har under Thomas Christforts formandsskab udviklet sig til en skændsel for demokratiet. Forsyningen har således mørkelagt sin virksomhed på spildevandsområdet i strid med offentlighedsloven.

Bestyrelsens to forbrugerrepræsentanter, der for et vederlag på 29.113 kr. skal varetage forbrugernes interesser, er blevet gjort til fuldstændigt ligegyldige og umælende gidsler. Samtidig hersker der tvivl om formandens habilitet, idet denne også er formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

I 2016 blev § 1 i lov om vandsektorens organisering og økonomiske forhold ændret til: "Loven skal medvirke til, at vand- og spildevandsforsyningen drives på en effektiv måde, der er gennemsigtig for forbrugerne".

Samtidig blev § 1 i lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber også ændret, idet der blev stillet krav til "gennemsigtighed for ejere af de tilsluttede ejendomme".

Denne udtrykkelige understregning fra Folketingets side om gennemsigtighed for forbrugerne har Vordingborg Forsyning på det groveste tilsidesat.

Man kunne starte med at offentliggøre bestyrelsesreferater på hjemmesiden. Det kan andre forsyninger finde ud af, f.eks. NK-Forsyning (Næstved) og Faxe Forsyning.

Borgerlisten vil kæmpe for, at Vordingborg Forsyning med en ny og demokratisk formand omdannes til en åben og udadvendt virksomhed, der overholder landets love.

Allan Huglstad, Kandidat Borgerlisten (L)

Risvænget 10 Vordingborg
Eivind Sveinbjørnsson, Kandidat Borgerlisten (L)

Stavreby Strandvej 41
4720 Præstø

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk