15. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Deabt: Giv ansvaret tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deabt: Giv ansvaret tilbage
Opdateret 19. oktober 2017 kl. 16:15
Valgdebat Vordingborg - 11. oktober 2017 kl. 10:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Længe har vi oplevet dokumentation og djøfisering i det offentlige. Lærere, pædagoger, familiebehandlere, sosu-assistenter og sygeplejersker har i flere år skullet dokumentere i et væk. Det er gået ud over kernepgaver, der skal klares på mindre tid eller ikke bliver løst. Samtidig må de, der arbejder i frontlinien, tage skraldet. De bliver mødt med mistillid. Det er ikke fair, for de yder en fantastisk indsats.

Man skal dokumentere, for at næste led kan se, at man gør det rigtigt. Men det er ikke vanskeligt at pynte med flotte ord. Formuleringer bliver vigtigere end indsats og udvikling.

Lad os give politikerne de oplysninger, de har brug for. Begræns den dokumentation, der dræner medarbejdernes engagement og tager tid, der kunne være anvendt mere produktivt og menneskeligt. Lyt til dem, der løbende indhenter erfaringer ved at arbejde i frontlinien. Giv den enkelte ejerskab til arbejdet - så kommer engagementet og ansvaret.

Lad os starte en Vordingborg-kultur, hvor pædagoger og lærere får mere tid til børnene, hvor socialrådgivere og familiebehandlere kan kigge udsatte borgere i øjnene frem for at have hovedet begravet i dokumenter og iPads, og hvor sygeplejersker og læger kan fokusere på patienter i stedet for tjeklister.

Kaj Aagaard
Kandidat, Radikale Venstre

Stationsvej 79
4760 Vordingborg

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk