26. marts 2019
Venstre har gennem de sidste fire år stået alene med ønsket om S-tog til Hedehusene, lyder det fra Flemming Andersen (V), der nu glæder sig over, at Socialdemokratiet også gerne vil se på at få S-tog til Hedehusene. Foto: Thomas Olsen
Venstre har gennem de sidste fire år stået alene med ønsket om S-tog til Hedehusene, lyder det fra Flemming Andersen (V), der nu glæder sig over, at Socialdemokratiet også gerne vil se på at få S-tog til Hedehusene. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Novembervinde - om S-tog til Hedehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Novembervinde - om S-tog til Hedehusene
Valgdebat Taastrup - 18. oktober 2017 kl. 21:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Flemming Andersen,
spidskandidat for Venstre i Høje-Taastrup

arrow Læs også: Debat: Ansvar, med vægt bag det vi siger

Når valget kommer, så blæser der nye vinde. Sådan har det altid været, og sådan vil det nok altid blive ved med at være. Og i den anledning kunne man så godt stille spørgsmålstegn ved Socialdemokratiets udmelding om, at de nu pludselig støtter S-tog til Hedehusene. Det vil jeg lade være med og i stedet glæde mig over, at de på dette punkt har skiftet holdning.

Hedehusene er en udørk, når det kommer til offentlig transport. Og dette til trods for, at vi klods op ad stationen anlægger et af de største byområder, den vestlige del af kommunen til dato har set. Når Nærheden er udbygget, kommer Hedehusenes indbygger tal tæt på vores to byer i den østlige del af kommunen. Og alligevel skal Hedehusene nedprioriteres, hvad angår en fleksibel offentlig transport. Og hvorfor så det? Jo så ment fordi at de andre partier i byrådet holder fast i en længst passeret drøm om en hovedbanegård nummer 2 i Høje-Taastrup. Det kommer ikke til at ske, og den nye Ringstedbane har slået de sidste søm i den ligkiste.

Nu ser det dog ud til, at der langsomt er ved at ske et holdningsskifte. Venstre har gennem de sidste 4 år som det eneste parti kæmpet for, at S-toget fandt sin vej til Hedehusene. En kamp vi har stået alene med, indtil Lokallisten som de første meldte ud, at de støtter S-tog til Hedehusene. Det finder jeg yderst positivt, ligesom jeg nu glæder mig over, at Socialdemokratiet også melder sig på banen med et ønske om en fleksibelt offentlig transport i Hedehusene.

Nu mangler vi så bare borgmesterpartiet, som noget konservativt og stædigt holder fast i en oldnordisk regional togdrift. To afgange i timen lader til at være succeskriteriet for Hedehusene. Og så må man forstå, at vi skal finde stor glæde i, at det trods alt lykkedes at få den ene afgang i myldretiden tilbage. Trods det faktum at Hedehusene blev skåret væsentligt i togafgangene.

Hvis vi skal udvikle Hedehusene og bylivet omkring stationen, så kræver det en fleksibel offentlig transport. Her er S-toget den nærliggende løsning. Mon ikke tiden er inde til, at alle partier nu bakker op om udviklingen af den vestlige del af kommunen, så vi kan få en sammenhængende og levende kommune. For Venstre er svaret i hvert fald lige til.

arrow Debat: Novembervinde - jo vist Venstre, men hva' med bus 116?
20. oktober 2017 kl. 14:11 Opdateret: kl. 10:34
arrow Debat: S-tog til Hedehusene
17. oktober 2017 kl. 19:33 Opdateret: kl. 15:06