12. december 2018
Busbetjeningen i vest skal tænkes om, for det er ikke en god løsning »bare« at give bus 116 flere afgange, mener Venstre.
Busbetjeningen i vest skal tænkes om, for det er ikke en god løsning »bare« at give bus 116 flere afgange, mener Venstre.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ansvar, med vægt bag det vi siger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ansvar, med vægt bag det vi siger
Valgdebat Taastrup - 24. oktober 2017 kl. 18:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Flemming Andersen, Byrådsmedlem og spidskandidat til kommunalvalget for Venstre i Høje-Taastrup

arrow Læs også: Debat: Novembervinde - jo vist Venstre, men hva' med bus 116?

Det er ganske interessant, at Socialdemokratiet behændigt helt undgår at tale om deres holdningsskifte omkring S-tog til Hedehusene ved at skyde på Venstre omkring vores holdning til bus 116.

Men modsat Socialdemokratiet, så tør Venstre godt at tale om de emner, som vi bliver udfordret på. Og man må jo sige, at Socialdemokratiets hukommelse omkring bus 116 er lige så omskiftelig som deres holdning til, om borgerne i Hedehusene skal have en fleksibel togløsning.

Venstre tog, modsat Socialdemokratiet, ansvar omkring kommunens budget og dermed også det besparelsesforslag, der omhandlende bus 116. Og vi fik det pillet ud af budgettet og dermed sikret, at borgerne i den vestlige del af kommunen, og landsbyerne, forsat har en busbetjening.

Ved sidste valg forslog Venstre, at man kontaktede Roskilde Kommune for at gå i dialog med dem omkring en fælles bus-løsning. Som eksempelvis kunne gå fra Roskilde Station, via Trekroner, over Marbjerg og Fløng, og så ende ved Hedehusene Station. Og det forslog vi, fordi vi kan se, at en lang række af vores unge mennesker tager mod Roskilde og Trekroner for at uddanne sig, og samtidig ville det gøre det mere smidigt for vores ældre mennesker at komme til handelsmuligheder.

Og ved en sådan løsning kunne man frigive tid og midler til bus 116, hvor det så ville være muligt at finde en bedre betjening af Sengeløse og Vridsløsemagle, end der er i dag. Det ville dog efterlade Reerslev uden en bus betjening, men vi ved, at Movia gerne ser en busløsning, der går fra Hedehusene mod Tune, og mod Greve / Køge. Så mon ikke man også her kan finde en fornuftig løsning?

Vi tror ikke på en løsning hvor man 'bare' giver bus 116 flere afgange. Ruten er simpelthen for lang og for knudret. Så for Venstre er det ganske simpelt. Busbetjening skal tænkes om, og vi er kommet med et oplæg til, hvordan det kunne være.

arrow Debat: Novembervinde - om S-tog til Hedehusene
18. oktober 2017 kl. 21:36 Opdateret: kl. 21:36
arrow Debat: S-tog til Hedehusene
17. oktober 2017 kl. 19:33 Opdateret: kl. 15:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk