11. december 2017
Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp bierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp bierne
Valgdebat Sorø - 11. oktober 2017 kl. 13:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På mine køreture rundt i landskabet finder jeg flere landevejsnære blomstermarker, hvor man kan plukke en selvvalgt buket og lægge pengene i en dertil indrettet mælkejunge. Det er godt for bierne, for markejeren og for selvplukkeren - ren win win.

Lidt derfra kører en megastor dieselslugende traktor rundt med en liftarm, hvor der befinder sig en ren torturmaskine i enden af den hydrauliske liftarm. Denne arm fjerner alt fra vejsiderne, som bierne ellers skulle samle honning fra.

Biavlerforeningen fremlægger den ene undersøgelse efter den anden, der dokumenterer, at bidøden og den manglende bestøvning, betyder høstudbyttetab på mere end 20 pct på mange afgrøder.

Da det sikkert ikke vil være muligt at få landmændene til at undgå sprøjtning, vejmyndigheden til at så blomster i vejsiderne og undgå dieseldrevne græsmaskiner samt forvente en større diversitet i landbruget, kan vi måske håbe på at haveejerne i parcelhusområderne vil etablere bigårde, således at bierne trygt kan bestøve blomsterhaverne og finde hjem til staderne i god behold.

Bent A. Jespersen
Liberalsocialist

Byrådskandidat Liste J

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk