30. maj 2020
Foto: Mik
Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Udvikling af kollektiv trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Udvikling af kollektiv trafik
Valgdebat Sorø - 27. oktober 2017 kl. 12:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Sorø Kommune er der stadig muligheder for at udvikle den kollektive trafik. Det er ikke nok at skændes med Region Sjælland om Tølløsebanen og om nedskæringer i regionens bustrafik.

Al ære og respekt for kommunale beslutninger om medbetaling af buslinjerne 420 og 570. Men det er jo kun lapperier på en kollektiv trafikbetjening, der er under pres fra Region Sjælland.

Der er brug for en helt ny kollektiv trafikplan til gavn for kommunens borgere. En plan, der sammenkobler de kommunale og regionale buslinjer med Tølløsebanen gennem byerne i nord og med Hovedstrækningen gennem Frederiksberg i syd. De 2 toglinjer og de regionale buslinjer får Sorø Kommune jo stillet "gratis" til rådighed, men det betyder ikke, at kommunen ikke kan stille krav til stat og region om fælles optimale trafikløsninger - også dem der rækker ud over kommunegrænsen. Sorø Kommune skal påvirke trafikplanlægningen langt mere aktivt, ud fra en betragtning om, at skatteborgerne i Sorø er med til at betale for statens og regionens tog og busser.

Den kollektive trafik må ikke betragtes som et nødvendigt onde, men som et kvalificeret tilbud til borgerne - med og uden bil.

Henrik Nørgaard
Byrådskandidat
Radikale Venstre

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk