25. maj 2020
Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvor går grænsen for frivilligheden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvor går grænsen for frivilligheden?
Valgdebat Sorø - 24. oktober 2017 kl. 12:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er i de senere år sket en kedelig udvikling af de forventninger, som det offentlige har til den frivillige og ulønnede, sociale indsats.

Jeg hører ofte, at det forventes, at de frivillige træder til, hvor der ikke er varme hænder nok. Oversat til "dèr, hvor der er sparet på velfærden". Men vi har vist ikke fået drøftet, hvor vi frivillige mener, at grænsen går for, hvor vore frivillige kræfter skal træde til?

Den frivillige kultur er helt unik OG selvstændig. Og det skal den blive ved med at være, for den udvikler sig kun uden snærende bånd.

Vi frivillige yder indsatsen, som vi jo gør med glæde, fordi vi har lyst til det og aldrig som en pligt for f.eks. at kompensere for et byrådsflertals ønske om at nedprioritere velfærden for f.eks. skolebørn, unge, handicappede, syge og ældre.

"Længe leve frivilligheden", siger jeg - men hvad mener du? Skal vi yde vores frivillighed, som vi selv ser et formål med, eller skal vi lade en snigende forventning "udefra" styre, hvad jeg sætter højt: den helt frivillige frivillighed? Lad os tage diskussionen - jeg er sikker på, at du ved, hvor jeg står!

Dan Kiving
Byrådskandidat for S

Elmelunden 21, Sorø

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk