10. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad med klimaet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad med klimaet?
Valgdebat Sorø - 10. november 2017 kl. 15:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune har en Klimahandlingsplan for perioden 2011-2020. Planen indeholder et fornemt katalog over handlinger, der giver en CO2-reduktion over 10 år på 30.000 tons svarende til godt 16 procent. På grund af besparelser blev der ikke afsat midler til klimaindsatsen i Budget 2015, og opfølgning på klimahandlingsplanen blev stillet i bero.

De seneste alarmerende tal for det globale udslip af drivhusgasser bør imidlertid få Sorø Kommune til at træde i karakter. Vi skal genoptage vores indsats for klimaet. Det betyder, at Klimahandlingsplanen igen skal frem i lyset, og der skal økonomi og prioritering på aktiviteterne i planen.

Endvidere skal kommunen genindtræde i Borgmesterpagten (som forpligter til at arbejde for, at CO2-udledningen bliver reduceret med mindst 20 procent fra 2009 til 2020).

Vi skal huske, at en målrettet klimaindsats ikke bare betyder udgifter. Bliver vi i Sorø kommune mere energieffektive, og øger vi egenproduktionen af vedvarende energi (vindmøller, solceller, biomasse), sparer kommunen penge og skaber arbejdspladser. Ikke dårligt for en kommune, der har natur og miljø højt på agendaen.

Der er al mulig grund til, at Sorø igen bliver frontløber på klimaområdet. Det fortjener borgerne, og det fortjener vores børn og børnebørn.

Henrik Nørgaard
Byrådskandidat
Radikale Venstre

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk