17. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Partihoppere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Partihoppere
Valgdebat Solrød - 27. oktober 2017 kl. 13:37

Jeg har været valgt som lokalpolitiker i 24 år, og været aktiv i politik i mere end 34 år. I alle de år har man diskuteret om det er i orden, når en lokalpolitiker skifter parti efter, at være valgt ind for et parti eller liste, ofte med meget få personlige stemmer.

Selv har jeg aldrig været fristes af partiskifte, men har dog oplevet det mange gange i mit politiske liv. Nogen gange har det været på grund af interne uenigheder, om den førte politik. Andre gange fordi man ikke opnåede den placering på opstillingslisten, man havde håbet på. Der er også eksempler på, at man ikke fik det ud af valget man mente sig fortjent til.

Jeg havde en gang, for mange år siden, en samtale med en politisk kollega der overvejede, at skifte parti lige efter valget, vedkommende var ked af forløbet på valgnatten. Jeg rådede til at lade være, man bliver nemt politisk ensom og vælgerne opfatter det ikke som retfærdigt

Der er ingen tvivl om, at loven ikke åbner mulighed for, som De konservative i Solrød har gjort det, at lave en "kontrakt" om, at hvis man skifter parti, skal man forlade sin plads i byrådet. Selv om det er sympatisk har det ikke anden virkning, end det valgflæsk normalt har.

Desværre er det ikke muligt, at forhindre partihoppere, selv om det ville være dejligt. Det er ikke demokratisk hvis man som politiker bliver valgt ind for et parti, men skifter til et andet. På den måde kan en stemme på en Konservative, pludselig blive til en stemme på eks. Socialdemokratiet.

Socialdemokratiet i Solrød mener, at partihoppere er med til at forstærke politikerlede.

Kampagneleder for
Socialdemokratiet i Solrød

Tonny Lauridsen
Svenstrupvang 4
Havdrup

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk