7. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Der skal mere skub i ungdomspolitikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Der skal mere skub i ungdomspolitikken
Valgdebat Solrød - 03. november 2017 kl. 10:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solrød kommune er på mange måder en attraktiv kommune. Men om få år vil der formentlig mangle uddannede håndværkere. Der er mange gråhårede på byggepladserne. De skulle meget gerne erstattes af unge mennesker. Men det bliver de ikke, med mindre vi gør en ekstra indsats for at tiltrække og uddanne nye håndværkere.

Fødekæden i kommunen er formentlig ikke stor nok.

I kommunen er der lige nu 38,1 procent af de erhvervsaktive borgere beskæftigede inden for bygge- og anlægsbranchen. Tilmeldingerne (fra 9. og 10. klasseeleverne årgang 2016/2017) til erhvervsuddannelserne inden for byggeriet er 17,8 procent. Det er lavere end landsgennemsnittet.

Der er en positiv dialog mellem kommune, erhvervsliv og skoler. Det er partnerskabsaftalen et bevis på.

Partnerskabsaftalen indeholder en målsætning om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, blandt andet gennem en mere åben folkeskole og understøttende undervisning. Den indeholder også en målsætning om, at alle unge med et gennemført grundforløb får en praktikplads i en virksomhed. Og så indeholder den en målsætning om et mere forpligtende samarbejde mellem jobcenter og virksomhederne. Rigtig gode målsætninger, som kan opfyldes med konkret handling.

En anden type indsats er erhvervsklassen, som Solrød og tre andre kommuner i regionen har oprettet for skoletrætte elever i 8.-9. klasse. De får tilbud om et kombineret forløb med undervisning og erhvervspraktik, og det kan måske på sigt få nogle af dem i gang med en faglig uddannelse.

Partnerskabsaftalen peger i den rigtige retning. Jeg er sikker på, at vi i de kommende år kan blive endnu bedre. Det kræver kommunalpolitisk fokus på samarbejdet. Efter min mening er det et helt nødvendigt tema i den kommunale valgkamp.

Niels C. Hansen
Dansk Byggeri
Solrød

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk