28. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikal begrebsforvirring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikal begrebsforvirring
Valgdebat Roskilde - 20. oktober 2017 kl. 17:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Den radikale kandidat til byrådet Jeppe Fransson har under titlen »forbudsabstinenser« (16. oktober) siddet og leget med Google og er nået frem til, at »DF« og verbet »forbyde« giver 96.100 hits. Det kæder han så sammen med Dansk Folkepartis ønske om at nedlægge blandt andet integrationsrådet.

arrow Læs også: DF's forbudsabstinenser

Men nu er der vel ret beset forskel på at nedlægge og forbyde noget? Et flertal i Det Radikale Venstre ønsker eksempelvis at nedlægge Kongehuset, og det er vel ærlig snak? Dansk Folkeparti ønsker at nedlægge integrationsrådet af den simple årsag, at det efter vores opfattelse ikke længere opfylder sit formål - mon ikke Jeppe Fransson har det på samme måde med Kongehuset?

Integrationsrådet har eksisteret i 17 år uden at levere banebrydende resultater og visioner, og fraværet ved møderne er da også monumentalt. I Dansk Folkeparti synes vi, at integrationen bør tænkes langt bredere og inkludere andre grupper end muslimer. Vi ønsker ikke at forbyde integration, men at fremme den mest muligt.

I Odense har man f.eks. ladet integrationsrådet erstatte af et mangfoldighedsråd med fokus på vækst og velfærd, og hvor uddannelse og job er i centrum. Det er klar og konkret tale. Måske kunne konceptet også være fordelagtigt for Roskilde Kommune?

Vi lytter gerne i DF - også til eksperter. Måske skulle også de radikale til at tænke lidt bredere og kigge ud over kommunegrænsen?

Karsten Lorentzen
Byrådsmedlem, DF

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk