20. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyt til de ansatte i ældreplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyt til de ansatte i ældreplejen
Valgdebat Roskilde - 03. november 2017 kl. 19:35

Debat
Roskilde: Dansk Folkeparti vil have en undersøgelse af de ansattes mening om arbejdspladsen.

Når man taler med ansatte i ældreplejen i Roskilde kommune er det ikke altid, at det er positive og pæne ting der bliver sagt. Der bliver løbet hurtigt i ældreplejen og personalegruppen er sat under pres.

Det oplyses at Roskilde kommune har oplevet en stor udskiftning i personalegruppe fx har plejehjemmet Sct. Jørgensbjerg gennem de sidste år haft en udskiftning af personale på over 150 procent. Der er et relativt højt sygefravær i blandt personalet i ældreplejen. Disse ting vidner om, at der er noget galt i med arbejdsmiljøet og tilfredsheden med arbejdspladsen.

Roskilde kommune har omstruktureret og blandt andet fjernet sekretærer fra plejehjem og samlet dem et sted. Det har gjort at andre personaler på plejehjemmene har fået endnu mere at lave. Derudover benyttede kommunen lejligheden til at skære ned på antallet af sekretærer. Derudover er det jo sådan, at når noget personale holder op, så skal de tilbageværende løbe endnu hurtigere for at give de ældre den nødvendige pleje.

Roskilde kommune skal værne om deres personale og sørge for at ældreplejen er et godt sted at være ansat. Det er svært at få uddannede sygeplejersker, sosu'er og ssa'er. Roskilde kommune skal lytte mere til deres personale og gøre brug af deres viden, i stedet for blot at være topstyrede og centraliserede.

Dansk Folkeparti vil i den kommende byrådsperiode have lavet en anonym elektronisk undersøgelse af personalets holdninger og meninger om arbejdspladsen. Denne undersøgelse skal bruges til at forbedre arbejdsforholdene til gavn for de ansatte og dermed også for de ældre. Der skal altså lyttes mere til kommunens ansatte. De ved rigtig meget om, hvordan ældreplejen skal drives.

Jan Herskov
kandidat til byrådet,

Dansk Folkeparti

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk