20. juni 2021
Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kolonihaverne er stærke fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolonihaverne er stærke fællesskaber
Valgdebat Roskilde - 04. november 2017 kl. 07:01

Debat
Roskilde: De stærke lokale fællesskaber er en af Roskildes største styrker og kommunens haveforeninger er et af de steder, hvor folk finder sammen og tager sig af hinanden, også når livet en gang imellem er svært. Her står fællesskabet stærkt, og det skal vi som politikere bakke op om og understøtte.

Haveforeningerne i Roskilde skal også have muligheden for at følge med tiden. Derfor er det vigtigt at vi vælger politikere, der altid klar til at lytte og bidrage for at værne om haveforeningernes bredde fællesskaber.

Et eksempel, på hvordan haveforeningerne også følger med tiden, er forøgelsen på bebyggelsen i den enkelte kolonihave, som særligt Socialdemokratiet med hjælp fra gode kræfter fik gennemført i 2015. Dette giver bedre vilkår for at etablere bad og toilet eller et ekstra børneværelse, så også kolonihaverne er en attraktiv mulighed for borgere, der til daglig bor i lejlighed.

Haveforeningerne er med til at skabe mere mangfoldighed i typerne af boligtilbud i Roskilde, og de fungerer samtidig som små offentligt tilgængelige grønne oaser, som mange borgere nyder at bruge. De er derfor med til at sikre at Roskilde også i fremtiden har grønne områder, der gør kommunen attraktiv at bo og leve i.

Det er vigtigt, at vores politikere i det kommende byråd, har et skarpt fokus på Roskildes haveforeninger og at de forstår, vigtigheden af de stærke lokale fællesskaber, der er her.

Husk derfor på, at haveforeningerne også skal have en stærk stemme i det kommende byråd i Roskilde Kommune.

Gitte Hess
bestyrelsesmedlem i Roskilde Haveselskab

Poul Erik Olsen
kredsformand i Roskilde Haveselskab

Karim Friis Arfaoui
byrådsmedlem og politisk ordfører (S)

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk