20. juni 2021
Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi skal investere i vores ældre nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi skal investere i vores ældre nu
Valgdebat Roskilde - 11. november 2017 kl. 15:05

Ligesom en investering i børns uddannelse forebygger arbejdsløshed, er en investering i ældremotion forbyggende en stigning i sundhedsomkostninger for de ældre.

Vi ved, at motion forebygger bl.a. hjerte- og karsygdomme og Alzheimers. Når vi snakker om idræt, er der stor fokus på børn, og stor diskussion om bredde imod eliteidræt, men vi snakker ikke nok om de ældre.

I Roskilde er andelen af ældre 65+ steget fra 14,6 til 19 procent indenfor de seneste10 år, og vi kan forvente, at tendensen fortsætter. Med en befolkning på 87,015 (2017), svarer det til omkring 16,500 »ældre« (65+). Nettodriftsudgifter til pleje og omsorg per +65-årige i 2015 i Roskilde 38.841 kroner. Vi skal investere i de ældres sundhed, mens de er raske. Det er bedre til at investere i deres sundhed end at betale udgifter til pleje og omsorg. Det handler om forebyggelse.

Medborgerhuse eller andre lokaler kan anvendes til motionsrum. Vi bør kigge på Roskilde Ældre Motion for inspiration.

Hvis vi investerer i ældremotion, vil vi på langt sigt spare på sundheds-, omsorg- og plejeudgift. Udover det, bekæmper vi vores største samfundssygdom, ensomhed.

Når vi snakker om de ældre, er det meget mere end boliger og plejehjem. De er aktive medlemmer af vores samfund og stiger i tal. Vi skal investere i de ældre, ligesom vi investerer i vores børn.

Pierre Kary
Byrådskandidat for Socialdemokratiet

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk