20. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Svømmehallen og (u)ansvarlig økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Svømmehallen og (u)ansvarlig økonomi
Valgdebat Roskilde - 17. november 2017 kl. 15:14

Over de seneste par år har byrådet drøftet et svømmehalsprojekt. Der var enighed om, at Roskilde trængte til mere svømmehal.

Men hvor stort et bassin skulle der etableres, og skulle det være en udvidelse af den nuværende svømmehal eller en ny selvstændig bygning og til sidst også om prisen, der bare voksede og voksede. Herom stod drøftelserne. Det endte med, at udvide den nuværende svømmehal med et 50 meter bassin og wellnessfaciliteter. Det står S, SF, K, SF bag og det blev vedtaget med et 16-15 flertal.

Venstre ønskede en ny svømmehal med et 50 meter bassin beliggende i Trekroner, der er et mere tilgængeligt område for personer nord og syd i vores langstrakte kommune.

Flertallets projekt beløber sig til 148 mio. kr. Venstres projekt ville skønsmæssigt koste ca. 80 mio. kr. og på sigt give mulighed for en svømmehal i Viby.

For at flertallets projekt kunne fastholdes, måtte det ikke blive dyrere end 148 mio. kr. For at presse prisen ned til de 148 mio. kr. blev projektet beskåret og beskåret så meget som muligt. Ja så meget, at svømmeforeningerne mener at hallen på det nærmeste ikke er brugelig til konkurrenceformål.

For at presse prisen ned til de 148 mio. kr. blev også budgetposten, der skal dække de uforudsete omkostninger holdt nede på vist nok fem mio. kr. Altså godt tre procent af byggesummen. Den normale hensættelse til uforudsete omkostninger for om- og tilbygninger som i dette tilfælde ligger på ca. 10 procent, altså nærmere de 15 mio. kr.

Nu er ombygningerne i gang, og måske er man allerede begyndt at bruge af de fem mio. kr. til uforudsete omkostninger.

Derfor er der allerede nu gode grunde til at spørge flertallet ved borgmesteren: Holdes projektet fortsat indenfor de 148 mio. kr.? Og hvad er status på dette prestigeprojekt? Følges tidsplanen?

Tre spørgsmål som vi gerne vil have besvaret i denne uge og før krydset sættes den 21. november.

Erik Lorentsen
Fjordparken 22
Himmelev

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk