20. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad sker der med indvielsen af moskéen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad sker der med indvielsen af moskéen?
Valgdebat Roskilde - 17. november 2017 kl. 12:09

Først skulle det vist være i oktober. Siden blev det udsat til november - og den er vi allerede halvt igennem.

Jeg tænker på indvielsen af Ayasofya-moskéen i Allehelgensgade. Den ser jo allerede farvestrålende, imposant og færdigbygget ud. Hvad er der kommet i vejen? Skyldes det mon de seneste måneders afsløringer af, at den tyrkiske stat via Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse er den formelle ejer af moskéen, og at borgmester Joy Mogensen (S) udmærket var klar over dette? Kunne årsagen være det snarlige kommunalvalg?

Seneste skud på stammen over dårlige budskaber er nyheden om, at den muslimske Ros Privatskole er havnet under skærpet tilsyn af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, fordi den har forbindelse til den islamistiske, tyrkiske Milli Görüs-bevægelse.

Samme organisation har i øvrigt det socialdemokratiske byrådsmedlem Tuncay Yilmaz på sin lønningsliste i rejsebureauet MG-rejser Men det var ikke noget problem, for som Socialdemokratiets formand Søren Kargaard udtalte til Dagbladet, 21. september, så ville man have talt med ham om det, hvis »vi havde observeret noget mistænkeligt ved organisationen«. Det er der så andre, der har nu - og derfor er friskolen sat under observation.

Men det hele er fint i tråd med de budskaber, som udgår fra moskéen, hvor Erdoganmodstandere bliver betegnet som »landsforrædere« af importerede imamer. Der er ikke noget at sige til, at borgmesteren ikke kan mobilisere den store lyst til at holde skåltaler sammen med den tyrkiske ambassadør i øjeblikket.

Karsten Lorentzen
Byrådsmedlem, Dansk Folkeparti

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk