17. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Afskaf modersmålsundervisningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Afskaf modersmålsundervisningen
Valgdebat Roskilde - 16. november 2017 kl. 14:41

Roskilde Kommune brugte i 2015 ca. 1,2 millioner kroner på modersmålsundervisning på fremmede sprog. En del af udgiften er lovbestemt, og det er den del, som anvendes på borgere fra EU/EØS-lande, men undervisningen på henholdsvis arabisk, farsi, afghansk og tyrkisk er ikke-lovbestemt og et tilbud fra kommunens side, hvortil der opkræves en meget beskeden brugerbetaling på 300 kroner årligt.

I Dansk Folkeparti ønsker vi denne del af modersmålsundervisningen afskaffet med den begrundelse, at undervisningen ikke er fremmende for integrationen og indlæringen af dansk.

Det viste en stor undersøgelse, som blev foretaget af Undervisningsministeriet i årene 2013-2015, og hvor 6300 børn i 1. og 4.-5. klasse deltog. Her blev det blandt andet dokumenteret, at modersmålsundervisningen ikke havde den fornødne sprogstøttende virkning i forhold til indlæring af dansk.

Vi ønsker på ingen måde at stryge pengene fra udvalgets budget, men at anvende de ca. 0,65 mio. kr. til det, der giver mening i forhold til tosprogede; nemlig endnu flere dansktimer, så de kan blive uddannelsesparate og få de bedst mulige forudsætninger i det danske uddannelsessystem, hvor det at mestre det danske sprog er helt afgørende.

I det hele taget bør Roskilde Kommune nok i højere grad gøre brug af den forskning, der findes på forskellige områder, og som løbende bliver opdateret.

Sagen har vi derfor bragt op i Skole- og Børneudvalget, hvor kun DF bakkede op. Det kommer derfor videre til byrådet.

Karsten Lorentzen
Medlem af skole- og børneudvalget, Dansk Folkeparti

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk