22. oktober 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æstetikken er prioriteret højere end børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æstetikken er prioriteret højere end børnene
Debat Ringsted - 12. november 2017 kl. 11:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Ringsted: Vi skriver på vegne af forældrene i Solstrålen, den nye børnehave i Benløse.

arrow Læs også: Pengene er fundet til mangelfuldt nyt børnehus

Børnene er trods ærgerlige og meget kort varslede forsinkelser endelig flyttet ind i det nye hus.

Der er forskellige reaktioner fra børnene, nogle mere voldsomme end andre, men det er formentlig hvad man kan forvente ved en flytning ud af faste rammer.

Endvidere har flere forældre bemærket at børnene fra både Toften samt Sct Bendts børnehave har fået mindre plads end de havde tidligere.

Såvel Toftens som Sct Bendts børnehaves grupperum er mærkbart mindre end de tidligere. Børnene har ingen steder de kan trække sig til, idet der ikke findes små rum/kroge som der gjorde i de tidligere institutioner.

Det efterlader en stor del af børnene på gangen hvilket selvsagt skaber uro.

Forvaltningen har i byggeriet prioriteret det æstetiske indtryk højere end de praktiske hensyn til børnene - således er der flotte runde hjørner, der hver især har kostet en formue.

Disse flotte runde hjørner er prioriteret frem for de ekstra kvadratmeter børnene på sigt kommer til at mangle.

En løsning på de manglende kvadratmeter kunne være to ting:

1: at lade Toften blive stående og ikke rive den ned som planlagt. Den tidligere forældrebestyrelse har forsøgt at kontakte byrådet vedrørende dette men talte for døve ører.

Ifølge en lokalpolitiker er Toften grim, ikke bevaringsværdig og under det niveau kommunen vil byde børn. Bevares, den har ikke runde hjørner, men den er funktionel og giver den plads børnehaven mangler blandt andet til den hårdt tiltrængte depotplads, som er sparet væk i det nye byggeri.

Mulighed nummer 2: Det er her vores egentlige opråb kommer, for vi har ikke nogen legeplads.

Det var oprindeligt planlagt, at legepladsen skulle stå færdig ved indflytningen. Dette er siden blevet udsat og der er fortsat hverken legeplads eller parkeringsplads tilgængelig.

Ifølge direktør Henrik Harder vil første del af legepladsen stå færdig i december.

Henrik Harder har tydeligvis ikke besøgt børnehaven. Hvis han havde, ville han forhåbentligt have udtalt sig anderledes.

Legepladsen ligner aktuelt en veritabel krigszone, med vandpytter så store og dybe som granathuller og mudder over det hele. Vi er sikre på, at børnene vil nyde at hoppe i vandpytterne, dog er de så store, at flere af børnene formentlig ville drukne, inden de kunne hoppe op igen.

Almen børnene benytter sig i dag af Toftens gamle legeplads, mens specialbørnene er forvist til et mindre aflukke med rullegræs, der i høj grad kan sammenlignes med en hundegård.

Årsagen er, at de ikke magter at være på den anden legeplads sammen med almenbørnene.

Det er ikke kun på de indvendige kvadratmeter der er sparet. Også udendørsarealerne har fået en tur med sparekniven. Således er der en flot anlagt dræneringsrand omkring hele børnehaven, ca 20 cm dyb og 25 cm bred. Rigeligt med plads til at et lille barn kan falde og slå sig. Normalt ville et sådan anlæg være dækket af riste, men her har kommunen valgt at spare ristene væk.

Flere af børnene fra specialområdet har store synsnedsættelser og føler sig for langs væggene, når de går rundt. Vi tænker, det kun er et spørgsmål om tid, inden et barn falder og kommer til skade, eller til en pædagog træder ned i den og brækker en ankel.

En efterfølgende erstatningssag vil nok langt overstige, hvad det i første omgang havde kostet at dække dem til.

Parkeringspladsen er det næste, der er sparet på. Den oprindeligt planlagte asfaltering kan vi kigge langt efter, den er sparet væk til fordel for stabilt grus.

Her udtaler Henrik Harder, at der 'etableres et fliseafsæt hvor børn med handicap kan sættes af om morgenen'.

Ikke alle børn med handicap transporteres med bus til og fra børnehave. En meget stor del af børnene transporteres af deres forældre. Hvor mange forældre sætter deres børn af et sted for at køre hen og parkere bilen et andet sted?

Ikke almindelige børnehavebørn og i allerhøjeste grad ikke specialbørn, hvor mange har en alder og dermed en forståelse og selvkontrol langt under, hvad fødselsattesten siger.

Vi anerkender, at der fra kommunens side oprindeligt har været en flot vision og nogle gode tanker omkring byggeriet. Desværre er disse tanker forsvundet og byggeriet forvandlet til et prestigeprojekt, hvor børnenes trivsel kommer sidst og arkitektens ønsker er kommet først.

En stor ros til personalet og lederen i børnehaven. Trods de ringe vilkår, de får trukket ned over ørerne, er de positive og forsøger alt hvad de kan for at passe på vores børn.

Vi håber vores opråb i disse valgtider bliver hørt, således at der bliver taget ordentligt hånd om de problemstillinger, vi her har bragt på bane.

Formand Maria Christina Jørskov Lage-Hansen

på vegne af
Forældrebestyrelsen i Solstrålen

arrow Solstrålens mangler er blevet en hastesag
03. juni 2018 kl. 09:53 Opdateret: kl. 21:25
arrow Millionregning venter for ny daginstitution
22. maj 2018 kl. 16:21 Opdateret: kl. 16:22
arrow Spritnyt børnehus skal have løst pladsproblemer
22. marts 2018 kl. 14:50 Opdateret: kl. 14:50