18. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Psykiatrien skal styrkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykiatrien skal styrkes
Valgdebat Region Sjælland - 17. november 2017 kl. 16:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Af Anne Møller Ronex Spidskandidat (R) Region Sjælland

Noget af det, jeg brænder allermest for, er at gøre en forskel for de mennesker i vores samfund med psykiske udfordringer. Jeg mener, at det er på høje tid, at vi som samfund helhjertet kæmper for, at psykiske sygdomme sidestilles med fysiske sygdomme.

Det vil i første omgang betyde, at vi skal styrke distriktspsykiatrien i Region Sjælland, hvor vi hjælper borgerne i deres lokalområde for eksempel med forebyggende og stabiliserende arbejde. På den måde kan vi også undgå længerevarende indlæggelser, der kan ligge langt fra borgerens hjem.

Dernæst er vi nødt til at se på, hvordan hele børne- og ungdomspsykiatrien kan forbedres. Vi ved, at børne- og ungdomsårene er en sårbar periode for mange, og hvis vi sikrer en nærværende og ordentlig behandling her, kan vi hindre store og ofte vanskelige behandlinger senere i livet.

Til sidst kræver det, at vi sikrer et bedre arbejdsmiljø på vores arbejdspladser, så vi kan forebygge fx stress og nedslidning, som desværre er alt for udbredte fænomener.

Således kræver det en solid indsats at forbedre psykiatrien i vores region, og det vil jeg kæmpe ihærdigt for de næste fire år i regionsrådet, hvis vælgerne genvælger mig.