22. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lægevagtdækning over hele regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lægevagtdækning over hele regionen
Valgdebat Region Sjælland - 17. november 2017 kl. 16:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
PLO (Praktiserende Lægers Organisation) har foreslået at nedlægge lægevagtkonsultationerne i Nykøbing Sj., Ringsted, Kalundborg, Vordingborg og Nakskov. Radikale ønsker lægevagtdækning i hele regionen, det skal der ikke herske tvivl om.

Udover den kørende lægevagt, er der også lægevagtkonsultationer i en del byer i Region Sjælland. PLO foreslår nedlæggelsen for at frigive ressourcer til de kørende lægevagter. Det vil betyde, at nogle borgere risikerer at køre længere for at komme til lægevagtkonsultationen, og det harmonerer ikke med Radikales ønske om nærhed i sundhed.

Når en praktiserende læge har kørt lægevagt om natten, kan han/hun selvsagt ikke se patienter i sin konsultation dagen efter. Med flere lægevagter til de praktiserende læger, vil det betyde flere dage, hvor de ikke kan se patienter i praksis.

Lige nu er der ingen gode løsninger på den korte bane.

Radikale vil gerne, at regionen analyserer om ændringer er mulige, men det skal være gennemarbejdet, og dermed ligger en ændring ikke lige foran os.

Lighed og nærhed i sundhed er ikke at insistere på at bevare lægevagtordningen som den er nu, hvis det viser sig, at det går ud over borgere andre steder i regionen.

Ændringer skal bygge på at praksislægen er tæt på borgeren.

Anne Møller Ronex
Spidskandidat (R)

Marianne Fritzen
Kandidat (R)
Region Sjælland