18. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fokus på sammenhæng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fokus på sammenhæng
Valgdebat Region Sjælland - 17. november 2017 kl. 16:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Psykiatri
Af Camilla Hove Lund Byråds- og regionsrådskandidat (V) Holbæk

I den valgperiode der nu er ved at være slut, har jeg beskæftiget mig en del med psykiatrien igennem udvalgsarbejdet i psykiatriudvalget i regionen. Jeg er stødt på mange udfordringer indenfor dette område, men noget af det jeg hyppigst har hørt om fra pårørende og patienter, samt selv har mødt igennem mit arbejde i kommunen, er udfordringen med at sikre sammenhæng i forløbene.

Patienter med en psykiatrisk diagnose kommer tidligere hjem, og modtager deres behandling ambulant. Mange af dem får derfor også støtte igennem kommunen, og det er netop overgangen fra region til kommune, eller samarbejdet imellem kommune og region, hvor det ofte glipper. For mig er det vigtigt, at man som patient ikke oplever, denne udfordring, faktisk burde det være af ringe betydning om det er fra kommune eller region man modtager hjælpen, men sådan er det desværre ikke.

Vi har med succes forsøgt med tiltag som integreret psykiatri i Næstved, og de gode erfaringer vi i denne periode har fået, skal der arbejdes videre med, så vi sikrer samme gode vilkår for alle i Regions Sjælland.