25. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bump på vækst-vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bump på vækst-vejen
Valgdebat Region Sjælland - 17. november 2017 kl. 16:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Af Anita Winther Byråds- og regionsrådskandidat (V) Bakkevangen 18 Kalundborg

I Produktivitetsanalysen for Region Sjælland konstateres det, at virksomhederne i Regionen er mindre produktive end i resten af landet.

Det er især de private serviceerhverv, der får effektiviteten til at falde. Geografisk placering, manglende investeringer og mangel på kvalificeret arbejdskraft er nogle af årsagerne hertil.

Vi skal derfor sikre arbejdsstyrken i Region Sjælland et kompetenceløft. Virksomhederne skal kunne rekruttere den arbejdskraft med de kvalifikationer, der er brug for. Vi skal i Regionen målrette erhvervsstøtte til virksomheder med vækstpotentiale. For når produktiviteten stiger, vil incitamentet til at investere øges. Det sætter gang i væksten og er til gavn for medarbejderne. Investering i digital omstilling er også en vigtigt produktivitetsdriver. Det kræver en god digital infrastruktur. Desværre har Region Sjælland den dårligste bredbåndsdækning i Danmark. Pt. går vi glip af ca. 7.800 arbejdspladser svarende til en mulig gevinst på 4,7 milliarder.

Vi er i Regionen afhængige af, at virksomhederne vækster, og at nye kommer hertil. Opkvalificering af arbejdskraften kræver flere uddannelser til området. Uden gode og hurtige mobil- og bredbåndsforbindelser, bliver det svært. Vi skal holde presset på, og arbejde for, at Staten skruer op for indsatsen - snarest.