16. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut sundhedsmonopol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut sundhedsmonopol
Valgdebat Region H - 12. oktober 2017 kl. 14:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Af Carl Andersen (LA)
By- og regionsrådskandidat

Morbærhaven 8 Albertslund

Konsekvenserne ved at et politisk flertal insisterer på, at det offentlige skal varetage alting, er længere ventelister, ringere service og højere priser. Dansk Industri vurderer, at der er et potentiale på op mod 280 mio. kroner ved at inddrage flere private aktører i opgaveløsningen.

Sundhedsvæsnet er vigtigt, omfangsrigt og omkostningstungt. Det er derfor vigtigt, at vi som skatteborgere får mest mulig sundhed for pengene. En af måderne at få mere sundhed for skattekronerne er at inddrage det private erhvervsliv meget mere i opgaveløsningerne igennem udbud, konkurrenceudsættelse og andre initiativer, der gennemgår forholdet mellem pris og kvalitet.

Desværre er Region Hovedstaden den region i landet, der inddrager erhvervslivet mindst. Med en konkurrenceudsættelse på 18,4 procent i 2016 er man bagud i forhold til landets øvrige regioner. Udviklingen er gået den forkerte vej de sidste 10 år. Det er midler, der kan bruges på at sikre borgerne landets bedste behandling. Desværre har regionen store problemer med bureaukrati, administration og overholdelse af deadlines som er fastsat i bl.a. kræftpakkerne.

Det kan ændres ved at få flere aktører ind i sundhedsvæsnet. Det offentlige skal nemlig ikke være et offentligt monopol - det taber vi alle sammen på.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk