20. oktober 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndværkerfradrag er til gavn for lærlingene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværkerfradrag er til gavn for lærlingene
Valgdebat Region H - 12. oktober 2017 kl. 14:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en forkert beslutning, at regeringen vil gøre håndværkerfradraget til et servicefradrag.

Håndværkerfradraget modarbejder sort arbejde. Det er kendt og anerkendt. Færre tænker nok over, at håndværkerfradraget også har en positiv indflydelse på virksomhedernes mulighed for at tage lærlinge og give dem en god og alsidig uddannelse. Det vil betyde, at for eksempel de mindre virksomheder kan tage flere lærlinge.

Det nuværende håndværkerfradrag indeholder visse håndværkerydelser, og vi kan se, at en del sort arbejde er blevet til hvidt arbejde, især i forhold til de mindre, private kunder. De efterspørger en regning, hvor arbejdslønnen tydeligt er angivet. Og kunderne begrunder ofte deres beslutning om at få energirenoveret boligen med, at de kan trække noget af arbejdslønnen fra. Det var også tilfældet i endnu højere grad, da håndværkerfradraget tidligere indeholdt en bred palet af håndværker- ydelser.

Renovering hjemme hos hr. og fru Danmark er rigtig gode opgaver for lærlingene, fordi de kommer med ud til mange forskellige typer arbejde. De får dermed en alsidig og spændende uddannelse. Dertil kommer, at en fyldt ordrebog betyder, at virksomhederne kan ansætte lærlinge, som de jo skal have ansvaret for og oplære flere år frem i tiden.

Dansk byggeri har fra 18. til 27. september spurgt medlemmerne om håndværkerfradraget i relation til lærlingene. Svaret er, at håndværkerfradraget giver flere lærlingerelaterede opgaver. Håndværkervirksomhederne vurderer, at der vil skabes mere af det arbejde, som giver lærlingene en god uddannelse i virksomhederne.

Derfor peger vi på, at ud over argumentet med sort arbejde, er lærlingeaspektet også en god grund til at gen- overveje regeringens forslag og tage håndværkerdelen med.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk