21. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Væk med nedværdigende »nyttejobs« i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Væk med nedværdigende »nyttejobs« i Odsherred
Debat Odsherred - 14. november 2017 kl. 12:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Sidste år holdt Enhedslisten Odsherred julefrokost, hvor vi havde inviteret kontanthjælps-modtagere. Det var ganske hyggeligt at spise sammen, men deprimerende at høre hvordan folk i 60'erne bliver slæbt igennem afklaringsforløb og nyttejobs. Hvad skal det dog gøre godt for?

Det eneste de folk mangler er almindeligt ordinært arbejde, men det er der ingen private arbejdsgivere, der vil tilbyde dem. Kommunen burde så være i stand til at tilbyde jobs til de mennesker, hvis eneste problem er alderen. I stedet kræver kommunen, at de nyttejobber på helt urimelige lønvilkår uden overenskomst.

I Enhedslisten kan vi ikke acceptere, at vore medborgere skal udføre den type nedværdigende tvangsarbejde, som vi betragter som moderne slaveri.

Enhedslisten vil derfor i det nye byråd arbejde for, at der oprettes kommunale stillinger, hvor disse menneskers erfaringer og kvalifikationer kan anvendes. F.eks. som pedelmedhjælpere, landsbypedeller, naturvejleder eller andet relevant arbejde i kommunen alt efter kvalifikationer.

I den forbindelse passer det rigtig fint at hjemtage de vedligeholdelsesopgaver, som ind til oktober 2018 er udliciteret til Hede Danmark. Hvis kommunen ansætter kontanthjælpsmodtagerne, undgår de også at falde for 225 timers reglen og dermed ende i absolut fattigdom.

Clark Pratt
Spidskandidat (EL)
Næsholmvej 4 a

Asnæs