21. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sæt skatten ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sæt skatten ned
Valgdebat Odsherred - 18. oktober 2017 kl. 11:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Folkeskolen præsterer gennemsnitligt dårligere i Odsherred end i resten af landet. På Undervisningsministeriets hjemmeside står der, at dette ikke er skolernes eller elevernes skyld, men at det skyldes forældrenes »socio-økonomiske status«. Når forældrene er lavtlønnede, smitter det af på børnene, skoleklasserne og undervisningen.

Derfor skal kommunen sætte skatten ned, så hver borger i Odsherred gennemsnitlig bliver kr. 11.600 rigere. Om året. For en forsørger med to børn er det kr. 34.800 om året i gennemsnit, kontant efter skat. Socioøkonomisk vil det kunne aflæses direkte i skolebørnenes succes.

Hvis byrådet er bekymret for, om skattelettelsen kun kommer de rige til gode, står det byrådet frit for at mindske uligheden. Kommunen bestemmer nemlig selv hvilke stillinger dens 2.160 ansatte har, så den kan uddanne og forfremme sosu-assistenter til sosu-ledere og degradere direktører til et lavere niveau.

Den kommunale indkomstskat skal ned fra 26,6 procent til 20 procent, og ejendomsskatten skal opkræves i juni i stedet for januar. Så bliver Odsherred rigere og friere, og skolebørnenes gennemsnitspræstationer forbedres, uden at kommunen blander sig i skolernes ledelse, skemalægning, prioritering eller geografi.

Martin Mosfeldt
byrådskandidat (LA)

Skovhaven 8 Vig