23. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sæt folkeskolen fri så den kan blomstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sæt folkeskolen fri så den kan blomstre
Valgdebat Odsherred - 14. november 2017 kl. 16:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Overalt boomer privatskolerne mens folkeskoler fravælges. Odsherred har gode folkeskoler, men de har ikke så frie rammer som privat- og friskolerne. Lærerne er pressede på tid, økonomi og målstyring, og kan ikke bruge deres faglighed så levende, som de drømmer om.

Det skal vi gøre bedre. For glade børn lærer bedst og alle fortjener kreativ og lærerig undervisning. Så folkeskolerne skal løftes. Og Odsherred skal have de gladeste offentligt ansatte i hele Europa.

Alternativet mener, folkeskolerne skal sættes fri til selv at bestemme, hvor lange skoledagene skal være. Fri til at prioritere forberedelse og tilrettelægge undervisning uden begrænsning fra striks, national målstyring. Fri til at vælge om skolen vil være karakterfri, eller have flere kreative fag.

Vi skal værdsætte de lokale forskelligheder folkeskolerne har. Hvis Sydskolen er beriget med musikalske lærere, eller Billesvejs lærerstab har erfaring med køkkenhaver, skal de kunne udnytte det i kreative, lærerige undervisningsforløb. Og lærerne skal have tid til faglig sparring.

Vi ønsker at udvikle folkeskolen sammen med skoler, børn og forældre. På Christiansborg kæmper Alternativet for sagen, men hvis Odsherred også tager kampen op, kan det virkelig rykke. Derfor håber vi, at Alternativet får sin grønne debut i byrådet. Så vi kan sætte folkeskolerne fri.

Carolina Magdalene Maier
MF, Undervisningsordfører (AL)

Marianne Hammelboe
Jørgen Sørensen

Steffen Segovia Helbo
Jacob Antvorskov

Byrådskandidater (AL)
Vallekildevej 145

Hørve