25. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pesticidfri ukrudtsbekæmpelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pesticidfri ukrudtsbekæmpelse
Debat Odsherred - 17. oktober 2017 kl. 10:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Enhedslisten hilser velkommen, at Socialdemokraterne nu har erkendt at deres tilslutning til at bruge TopGun på Odsherreds fortove og pladser var en fejl.

Dermed er der igen et flertal i byrådet for en miljømæssigt forsvarlig ukrudtsbekæmpelse.

De jævnlige opdagelser af pesticidrester i grundvand og drikkevand er resultatet af fortidens brug af sprøjtegifte. Selvom det påstås, at nye midler som TopGun er mindre farlige end tidligere sprøjtemidler, kender ingen langtidsvirkningerne.

Nogle er parate til at lade tvivlen komme producenterne til gode. I Enhedslisten lader vi tvivlen komme miljøet og de generationer, som skal overtage kloden efter os, til gode.

At få en smukkere kommune via formindsket biodiversitet og forringet vandkvalitet er en meget dårlig handel - og det forklarede Enhedslisten da diskussionen om TopGun var aktuelt første gang.

Selvfølgelig skal ukrudtet bekæmpes - ellers kan fortovene blive ødelagt, hvilket er dyrt og sænker tilgængeligheden for alle.

Men der findes metoder, som ikke involverer spredning af gifte. Nogle er tidligere anvendt - og kan genoptages. Andre er afprøvet I andre kommuner og fortjener opmærksomhed.

Det kunne være børstning eller afbrænding. Dampning og kogende vand er anvendt flere steder. De giftfri metoder udvikles hele tiden. Enhedslisten ønsker, at Odsherred kommune passer sin natur med bæredygtige metoder.

Clark Pratt
Spidskandidat,
Enhedslisten Odsherred

Næsholmvej 4a, Asnæs