23. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demokratier skal udvides

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demokratier skal udvides
Debat Odsherred - 06. november 2017 kl. 14:14

Valgdebat
Efter forslag fra Enhedslisten besluttede byrådet på sit møde i slutningen af oktober, at grupper af borgere fra den nye byrådsperiode skal kunne få deres egne forslag bragt op og behandlet i byrådet - såkaldte borgerdrevne forslag.

Vi mener i Enhedslisten, at det vil gavne et aktivt demokrati, hvis borgerne får mulighed for at rejse forslag i byrådet.

Vi har et aktivt lokaldemokratiarbejde i Odsherred. Lokaldemokratiudvalget har mange dialogmøder med lokalsamfundene. Byrådet forsøger sig med forskellige metoder til at inddrage borgerne i budgetarbejdet. Den slags skal vi selvfølgelig fortsætte med at udvikle på. Vores lokale demokrati skal udvikles hele tiden.

Demokratiet skal spille på mange tangenter. Borgerne skal have mange muligheder for at blive hørt og få deres ideer til kommunens udvikling ført frem. Borgerdrevne forslag er en af disse tangenter.

Heldigvis kunne hele byrådet bakke op om vores ide. Vi håber rigtig mange borgere vil gribe chancen for at præge kommunens udvikling med lige deres forslag.

Kim Mariegaard
Byrådsmedlem (EL)

Mosbyvej 36
Nykøbing

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?