22. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Administrationen skal rationaliseres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Administrationen skal rationaliseres
Valgdebat Odsherred - 01. november 2017 kl. 09:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
De fleste indbyggere i Odsherred tjener penge, men kommunens ansatte tjener mest. Ifølge Danmarks Statistik og Offentligt Ansattes Organisationer var gennemsnittet for Odsherred sidste år kr. 23.000 om måneden, medens gennemsnittet for kommunen var 36.000.

I en rutinepræget administration skal ledelsen forbedre processerne i det uendelige. De ansatte, kunderne, leverandørerne, vælgerne, organisationerne og andre myndigheder kan inddrages, men arbejdets tilrettelæggelse er ledelsens ansvar.

I en rutinepræget administration skal ledelsen tilrettelægge arbejdet, så det bliver enkelt. Svære vurderinger og halsbrækkende planer er fint i en advokatpraksis eller en arkitektvirksomhed, men ikke i en rutinepræget administration, som bliver stresset og demotiveret af risiko. I en rutinepræget administration kommer motivationen fra kvalitet, resultater, tryghed, ordnede ansættelsesforhold og tillidsfulde relationer på arbejdspladsen.

Ikke alle trives med rutinepræget administration. Nogle vil have vildere jobs med mere risiko og større gevinstchancer, andre vil have et speciale at fordybe sig i og beherske.

Når Odsherred Kommune betaler så høj en løn for rutinepræget administration, er det fordi arbejdet er tilrettelagt som i en advokatpraksis eller en arkitektvirksomhed. Derfor skal kommunens administration rationaliseres, så arbejdet bliver enklere og mere rutinepræget, og lønnen bliver mere lige i forhold til resten af Odsherred.

Martin Mosfeldt
byrådskandidat (LA)

Skovhaven 8
Vig