14. december 2017
5. oktober. Tangbæltet er bred som en tresporet motorvej. Foto: Willy Bjarnø
5. oktober. Tangbæltet er bred som en tresporet motorvej. Foto: Willy Bjarnø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tangproblemet skal udryddes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tangproblemet skal udryddes
Opdateret 10. oktober 2017 kl. 10:07
Valgdebat Næstved - 10. oktober 2017 kl. 10:01
Af Willy Bjarnø, formand for Grundejerforeningen Lundebakken, Rørsangervej 5, Karrebæksminde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vesterhavestrandens tangproblemer, som er skabt delvist ved den nye mole, er ikke kun et turistproblem. Det største problem er nemlig de lugtgener, som alle gæster, sommerhusejere og fastboende i Karrebæksminde lider under. Dette problem løses ikke ved bortkørsel af tang i perioden fra den 15. juni til den 15. august.

Der skal simpelthen findes en permanent løsning både for bortskaffelse af tangsuppen og de lugtgener, som de store mængder tang medfører.

Ideen om et tanglaug, som er omtalt i Sjællandske den 6.10.2017, kan kun gennemføres, hvis alle - lige fra Turistforeningen, Erhvervsforeningen, Næstved Havn, Smålandshavet og samtlige grundejerforeninger i området - vil stå sammen med Næstved Kommune om en løsning. Dette er ikke uden problemer, idet flere mener at tangen er Næstved Havn og Næstved Kommunes problem.

Det er vigtigt at påpege, at grundejerforeningerne Højbogård og Lundegården, som har arealet ned til Vesterhavestranden (men ikke ejer selve stranden) har ret, men ikke pligt til strandrydning af tang.

Da havnen ikke ville medvirke og gav op, har der efterfølgende været en god dialog med Teknisk Udvalg i Næstved Kommune om eventuelle løsninger på problemet. Bedste forslag er etablering af et rørsystem, som ved den kraftige udafgående strøm fra havneudløbet kan suge tangsuppen fra begge sider af molen direkte ud i havet. Handling på gode ideer tager dog tid og megen snak!

Men da vi nu er så tæt på et kommunalvalg, kunne det være interessant at høre, hvem af vore byrådsmedlemmer, der tør give tilsagn om støtte til den økonomi, der skal til for at udrydde et problem, som vedrører både badegæster og ikke mindst alle beboere i området.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk