19. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tangansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tangansvar
Valgdebat Næstved - 16. oktober 2017 kl. 19:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helle Jessen,
Byrådskandidat liste A,

Havbakken 285,
Karrebæksminde
Selvom man danner et Tanglaug bestående af forskellige interessenter, forsvinder tangen på Vesterhave jo desværre ikke.

Rapporten, som Teknik- og Miljøudvalget fik udarbejdet, siger klart, hvorfor tangen lægger sig i hjørnet ved molen. Den langsgående strøm - medbringende tang - standses af molen, der netop er gjort tæt for at forhindre tang - og især sand - i at komme ind i havnebassinet. Molen (og muligvis dens vinkel på stranden) er skyld i, at tangen ophober sig. Bryder man hul i molen for at få genetableret gennemstrømningen, kommer sand og tang i stedet ind i havnebassinerne.

Næstved Kommune skal varetage almenvældet interesser i denne sag, d.v.s. turisme og lystbådehavnenes, sommerhusejeres, borgernes og badegæsternes tarv. Kommunen har både interesse i at havnen og kanalen er sejlbar og i at vi har 2 gode strande. Derfor er der afsat penge på TU's budget til rensning af stranden.

Næstved Havn har interesse i, at molen er tæt, så den forhindrer tilsanding af havnen og kanalen. Derfor er molen er renoveret. Havnen bidrager ikke økonomisk til løsningen af det afledte tangproblem.

Grundejerne - og alle andre borgere i Karrebæksminde - har interesse i at problemet - som de er uden skyld i - bliver løst. Grundejerforeningerne bidrager økonomisk ved fjernelsen af tangen.

Næstved Kommune samarbejder med andre tangramte kommuner om at finde brugbare løsninger. Indtil de er fundet, bliver man nødt til manuelt at fjerne tangen på Vesterhave.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk