19. oktober 2018
Alexander Osmund, Enhedslisten.
Alexander Osmund, Enhedslisten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Magten tilbage til matriklerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Magten tilbage til matriklerne
Debat Næstved - 10. november 2017 kl. 14:33
Af Alexander Osmund, Byrådskandidat (Ø), Ringstedgade 70 B, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved: Enhedslisten ønsker at rulle den sidst vedtagne struktur på skoleområdet tilbage. Nærhed mellem medarbejdere og ledelse er uhyre vigtig, når der skal drives skole, og derfor bør hver skole have deres egen selvstændige suveræne ledelse og skolebestyrelse.

arrow Læs også: Debat: Broen ved Næsby

Mange medarbejdere og forældre udtrykker ønske om ro på skoleområdet, og det er forståeligt nok set i lyset af de mange ændringer de sidste par år. Derfor mener Enhedslisten, at en evt. tilbageføring af overbygningerne ikke skal trækkes ned over hovederne på skolerne, men skal ske efter en inddragelse af de berørte skoler, forældre, lærere og ikke mindst elever.

I processen skal der også ske en evaluering af Sjølundskolen - om det overhovedet er en god idé med en ren overbygningsskole. Ophævelse af områdeledelsen vil ikke umiddelbart betyde elevflytninger o.lign. Det er alene på ledelsesniveau, ændringerne vil ske. Derfor skal dette gennemføres hurtigst muligt.

Processen i forbindelse med indførsel af områdeledelse var ikke voldsom demokratisk. Ud af de 216 høringssvar var der kun et par positive bl.a. administrationen og den lokale skolelederforening så lyset, og så besluttede et flertal i Byrådet at nedlægge samtlige skoler og oprette 6 nye skolefabrikker.

Så - væk med den ødelæggende topstyring. Udviklingen af folkeskolen bør ske nedefra - af dygtige og engagerede lærere sammen med forældrene.

Lad os styrke den lokale folkeskole - giv magten tilbage til matriklerne!

arrow Debat: Der er stadig brug for en »kolonihavevej«
10. november 2017 kl. 17:46 Opdateret: kl. 16:44
arrow Brobygning endt i ballade
10. november 2017 kl. 10:25 Opdateret: kl. 08:46