14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tanker fra en lokal høstfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tanker fra en lokal høstfest
Valgdebat Lejre - 13. oktober 2017 kl. 11:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har lige været til høstfest i Ejby Forsamlingshus, hvor vi var samlet på tværs af driftsformer inden for dansk landbrug. Det er en tradition der har mange år på bagen, det er glædeligt at opleve den forståelse der var for hinanden på tværs af økologiske og konventionelle landmænd i Lejre Kommune. Dygtige og engagerede landmænd der driver deres landbrug med samme mål, gode sunde fødevarer til en pris alle har mulighed for at betale. Nogen foretrækker økologi, andre konventionelt, det er for mig ikke en politisk beslutning. Frihed til forskellighed skal også gælde her.

Der er også en forståelse for afhængigheden mellem dem, et eksempel er at økologer køber/bytter husdyrgødning med de konventionelle, uden den mulighed ville store dele af det økologiske areal i Danmark stadig være konventionelt. Det er mit håb, at vi i det fremtidige arbejde med grundvandsbeskyttelsen også her sammen kan hjælpe hinanden med gode løsninger som har et fælles mål, nemlig en samlet løsning uden snærende bånd for fremtidens landbrugsproduktion, økologisk eller konventionelt.

Det er som på alle andre områder i Danmark, samarbejde og forståelse er nødvendigt for et godt og stærkt samfund. Vi er alle borgere i Lejre Kommune/Danmark, et lille tandhjul i den store maskine, der bidrager til at producere den velfærd vi alle ønsker os. Fremtidens Lejre, uanset om det er landbrug, andre erhverv eller offentlige/ kommunale velfærdsydelser, skal kendetegnes ved respekt for det enkelte menneske og dets indsats. Uanset hvad den enkelte borger laver i Lejre Kommune, er der brug for forståelse og respekt for den indsats der ydes til fællesskabet. Sammen, og med respekt og forståelse for den enkelte, kan vi få et endnu bedre Lejre.

Jens K. Jensen
Næstformand Teknik/miljø udvalget

Nr. 5 på venstres liste til kommunalvalget

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk