14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fortællingen om cykelstien mellem Ejby og Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fortællingen om cykelstien mellem Ejby og Køge
Valgdebat Køge - 12. oktober 2017 kl. 15:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Målet om en cykelsti fra Ejby til Køge har længe været en mærkesag for.

I forbindelse med budgettet for 2017 er der afsat ca. 4,5 mio. kr. til at starte projektet op. Beløbet dækker dog langt fra den samlede udgift til cykelstien. Derfor skal der fortsat arbejdes for at finde midler til det samlede projekt.

Etablering af cykelsti mellem Ejby og Køge burde for længst være sket. Ejby er det eneste større byområde som ikke er forbundet til Køge med cykelsti. Siden min seneste valgkamp har jeg arbejdet målrettet på at få cykelstiprojektet på budgettet, hvilket dog har været svært.

Gennem de sidste par år har bl.a. Borgerforeningen afviklet flere møder, hvor borgernes ønske om sikre trafikvej for små og store, er fremført. Efter indarbejdelse af opstartsmidler til etableringen, er konkretiseringen af linjeføring mv. drøftet med borgere fra Ejby, som samstemmende har meddelt Køge Kommune, at der ønskes en løsning via Salbyvej, med tilkobling til Ølbyvej.

Borgernes ønske bør således være udgangspunktet for det videre arbejde. Da cykelstisprojektet ses at løbe op i størrelsesordenen 30 mio. kr., vil den realistiske løsning indebære en trinvis udbygning, startende med overgangen hvor Salbyvej krydser Ejbyvej.

Jeg vil arbejde for, at der i den kommende byrådsperiode afsættes flest mulige midler, så cykelstien kan realiseres inden for en kortere årrække. Ejbyborgerne kan ikke være tjent med, at cyklisterne skal sætte livet på spil, ved transport mellem Ejby og Køge. Herudover vil cykelstien anspore flere til at snuppe cyklen frem og tilbage til CAMPUS, stationerne og til arbejdspladserne i Køge.

Projektet handler både om trafiksikkerhed og muligheden at flere bevæger sig ud på cyklen, det understøtter således sundhedsstrategierne.

Lene Møller Nielsen
Byrådsmedlem

Socialdemokratiet

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk