20. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT Seniorrådsvalg drukner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT Seniorrådsvalg drukner
Valgdebat Køge - 01. november 2017 kl. 11:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er der rigtig godt gang i valgkampen til kommunalbestyrelse og regionsråd. Plakater er hængt op i store antal, vælgermøderne finder sted nærmest på samlebånd og alle kandidaterne er på farten fra tidlig til silde. Og valgtemaerne er de gode, gamle: børn og unge, skoler, udsatte grupper og de ældre. Og det er jo alle stadig vigtige og aktuelle temaer.

Alligevel er det forunderligt at der er så lidt (læs: ingen) fokus på det tredje valg den 21. november, nemlig til Køge Seniorråd (ældrerådet). Her skal der blandt de opstillede kandidater findes de ni, som i de næste fire år skal være de ældres vagthund overfor kommunen i alle forhold der vedrører de ældre borgere. Og det tør nok siges at være en opgave af vigtighed og betydning. Alle borgere på 60 år og derover kan stemme, og de har modtaget en stemmeseddel fra kommunen, som de kan vælge enten at returnere i svarkuverten eller medbringe til valgstedet på selve valgdagen. Hvorfor Køge kommune har valgt denne løsning i stedet for almindeligt fremmøde valg på valgdagen ligesom de fleste andre kommuner står lidt hen i det uvisse. Al erfaring fra de seneste valg rundt om i landet viser tydeligt at fremmøde valg giver den største valgdeltagelse.

Men valget til Seniorrådet er druknet i den almindelige kommunale valgkamp, og også medierne har forsømt at sætte bare lidt fokus på Køge Seniorråd. Ældrerådet/Seniorrådet er en lovpligtig, kommunal funktion, der skal hjælpe kommunalbestyrelsen med at træffe de rigtige beslutninger i alle forhold der vedrører de ældre. Alle sager med relation til de ældre skal forelægges Køge Seniorråd inden beslutning, og selvom rådets rolle er rådgivende har denne funktion stor betydning. Seniorrådets ni medlemmer er borgernes talerør, og derfor er det vigtigt at alle er bekendt med rådets eksistens, dets rolle og medlemmernes kompetencer. Og derfor er det vigtigt at sætte fokus også på dette valg inden den 21. november. Er du 60+? Så husk at stemme tre gange 21. november: Til kommunalvalg, regionsrådsvalg og til Køge Seniorråd.

Frank R. Taarup
Kandidat til Køge Seniorråd

Ravnsborg Huse
4600 Køge

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk