21. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesterens ledelsesstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesterens ledelsesstil
Valgdebat Kalundborg - 27. oktober 2017 kl. 16:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Borgmesteren har udviklet en ledelsesstil, som krænker demokratiet.

Nogle eksempler: På Kommunalbestyrelsens årlige plankonference indrettes dagsordenen, så den kun indeholder orienteringspunkter. Skulle et medlem formaste sig til at forsøge at starte en diskussion bremses vedkommende straks af borgmesteren: Det er kun til orientering. I øvrigt er konferencen omhyggelig opbygget, så enhver mulighed for politisk debat på tværs af grupperne forhindres.

Ved de nyligt afsluttede budgetforhandlinger undgik borgmesteren bevidst at inddrage EL og NB. Og socialdemokraterne blev kun inviteret med, fordi Venstres gruppe stillede dette krav.

I de ordinære kommunalbestyrelsesmøder har borgmesteren udviklet en stil, hvor han bevidst undgår at deltage i debatten, og kun griber ind når han føler, at formalia kræver det. Han afventer, at »skabhalsene« for talt færdig, så han få sin afstemning og mødet afsluttes.

Borgmesteren glemmer helt dialogen i det lokale demokrati, og han ser bort fra, at han er borgmester for alle kommunens indbyggere, også for EL's og NB's vælgere. Sådan opfører en »bykonge« sig. Der er behov for nye toner.

Kaj Buch Jensen
Kommunalbestyrelsesmedlem (S)

Kalundborg