9. december 2018
Tina Boel og SF har lagt stemmer til en »buffer« på ialt 110 millioner kroner til at hjælpe Sundhedsplatformen godt i gang i det sjællandske sundhedsvæsen. Men hun frygter sammen med Enhedslisten, at det ikke er nok. DF og Venstre er mere fortrøstningsfulde. Foto: Kim Rasmussen.
Tina Boel og SF har lagt stemmer til en »buffer« på ialt 110 millioner kroner til at hjælpe Sundhedsplatformen godt i gang i det sjællandske sundhedsvæsen. Men hun frygter sammen med Enhedslisten, at det ikke er nok. DF og Venstre er mere fortrøstningsfulde. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere urolige for Sundhedsplatform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere urolige for Sundhedsplatform
Valg Region Sjælland - 09. november 2017 kl. 21:16
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Længere ventetid for patienter, fordi læger og sygeplejersker skal bruge mere tid på at taste. Og en ekstra-regning i den større millionklasse fra privathospitaler og hospitaler i andre regioner, fordi man ikke selv kan behandle syge borgere inden for behandlingsgarantien.

arrow Læs også: Brød sammen i syv timer: Sundhedsplatform ramt af »besked-prop«

Det er skrækscenariet, politikere fra SF og Enhedslisten frygter kan blive til virkelighed, når IT-systemet Sundhedsplatformen er blevet rullet ud på de sjællandske sygehuse 25.november.

SF's regionsrådskandidat Tina Boel erkender, at man kan lære af Region Hovedstadens fejl. Men det giver hende stadig ikke ro i maven:

- Vi har en større udfordring med lægemangel i Region Sjælland end i hovedstadsområdet. Det betyder, at vores læger har flere patienter. Hvis de skal bruge mere tid på at dokumentere, fordi de skal lære et nyt system at kende, kan vi ende med at sende flere patienter til behandling i andre regioner eller på privathospitaler, end vi regner med. Jeg frygter, vi kommer til at stå med en stor udfordring i det nye regionsråd efter valget, siger hun.

Enhedslistens regionsrådskandidat Ursula Dietrich-Pedersen har som uddannelseskonsulent i Region Sjællands Center for Uddannelse og Kompetence har haft del i at sikre, at alt sundhedspersonale bliver uddannet til tiden.

- Vi har uddannet folk i halvanden måned, og vi kan se, at der er voldsomt pres på afdelingerne. Sundhedsplatformen bliver skudt i luften på kanten af en højsæson for influenza og lungebetændelse og sygehusene er presset på økonomien og har indført stop for vikarer og nyansættelser. Man burde udskyde starten til en periode med mere ro på, siger hun.

Ro på
Dansk Folkepartis regionsrådskandidat Ellen Thomsen er knap så bekymret, men dog heller ikke 100 procent tryg før start.

- Vi hører om alt det inde i Region Hovedstaden. Men samtidig tænker jeg også på alle de gode tiltag, man har gjort for at forbedre systemet til Region Sjælland og så er personalet positivt indstillet over for det, siger Ellen Thomsen.

Regionsrådskandidat fra Venstre, Claus Bakke, hæfter sig ved, at problemerne med Sundhedsplatformen ikke skyldes fejl eller nedbrud i selve IT-systemet. Men snarere, at systemet er skruet anderledes sammen, end man har været vant til i sundhedsvæsnet.

- Kulturrevolutioner er en løbende proces, der tager tid. Og der vil være en gruppe blandt sundhedspersonalet, der tænker: Jeg lærer aldrig det her. Og det er selvfølgelig noget, man er nødt til at tage hensyn til, og det gør man også. Eksempelvis er der afsat yngre læger til at hjælpe ældre kolleger i gang, siger han.

arrow Kræftprøver forsvinder i it-system
02. december 2017 kl. 22:40 Opdateret: kl. 22:42
arrow Trods Sundhedsplatform blev alle akutte behandlet
27. november 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
arrow Sundhedsplatform: Pressechef afviser ventetid på skadestuer
27. november 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 20:36