21. november 2018
Omkring 30-35 mennesker mødte op til valgmøde med psykiatrien på dagsordnen - med blandt andre Anne Møller Ronex (R), Lasse Jensen (LA), Tina Boel (SF) og Ellen Thomsen (DF)
Omkring 30-35 mennesker mødte op til valgmøde med psykiatrien på dagsordnen - med blandt andre Anne Møller Ronex (R), Lasse Jensen (LA), Tina Boel (SF) og Ellen Thomsen (DF)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere fortryder Psykiatrihusets glasvægge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere fortryder Psykiatrihusets glasvægge
Valg Region Sjælland - 25. oktober 2017 kl. 20:03
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere politikere i Region Sjælland er kede af glasvæggene i Psykiatrisygehuset i Slagelse, som både generer patienter og ansatte.

Psykiatrisygehuset har kostet 1,3 milliarder kroner og vundet flere arkitektoniske priser siden åbningen i 2015. Men glasvæggene på afdelingerne kan give patienterne en ubehagelig følelse af at være overvåget.

Det kom igen frem til et vælgermøde i Vinde Helsinge Forsamlingshus, hvor Bedre Psykiatri Kalundborg havde sat en række kandidater til regionsrådet i Region Sjælland stævne.

- Hvordan kan det være, at man har bygget en så ringe bygning i glas og beton? Det er fint med motionsrum, men hvem har lyst til at motionere, hvis alle kan se ind. Der er ikke personale nok, og stort set ingen psykologer, lød det fra en kvinde blandt publikum.

- Det er jo ikke første gang, jeg hører kritik af det ny psykiatrisygehus. Udefra er det flot, men om det er helt gennemtænkt indendørs, det kan jeg også som sygeplejerske have mine tvivl om. Mange psykisk syge har ikke lyst til at mærke, at der er nogen bag dem. Det skal udbedres i et så dyrt byggeri, sagde Anne Møller Ronex (R).

Erik Ravn, konstitueret formand for Bedre Psykiatri, bemærkede, at foreningen protesterede over glasvæggene allerede, mens psykiatrisygehuset var på tegnebrættet. De fleste i panelet sad slet ikke i regionsrådet dengang.

- Og nogle gange er der meget langt fra, hvad borgerne og patienterne oplever, til det vi politikere hører, sagde Kirsten Rask (S) og tilføjede:

- Der er blevet sat afmaskning op på nogle af væggene efter, at vi i social- og psykiatriudvalget er blevet opmærksomme på det. Men det hjælper ikke nok, og der er ingen tvivl om, at der er alt for åbent på psykiatrisygehuset. Der er også planer om vinduer ind til patientstuerne i det ny sygehus i Køge, og det har jeg protesteret over. Vi har ret til privatliv også, når vi er syge.

Venstres Anita Winther, der er ny kandidat til regionsrådet, var rystet over at høre om udfordringerne på det ny psykiatrisygehus:

- Jeg kan slet ikke forstå, at man laver et sygehus til så mange milliarder, som både patienter og ansatte er utilfredse med.

Dette er en forkortet udgave af artikel bragt i Nordvestnyt og DAGBLADET onsdag og Sjællandske torsdag. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy