21. november 2017
Anette Mortensen blev valgt ind i byrådet i Stevns Kommune efter flere gange at være blevet opfordret til at stille op. Foto: Signe Aarestrup
Anette Mortensen blev valgt ind i byrådet i Stevns Kommune efter flere gange at være blevet opfordret til at stille op. Foto: Signe Aarestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny politiker stryger til tops på rekordtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny politiker stryger til tops på rekordtid
Valg Region Sjælland - 21. oktober 2017 kl. 10:00
Af Signe Aarestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved kommunalvalget 21. november vil mange af spidskandidaterne være gamle i gårde. Det gælder imidlertid ikke for byrådsmedlem Anette Mortensen (V), der går efter borgmesterposten i Stevns Kommune.

- Jeg har ikke beskæftiget mig med politik, før jeg stillede op til byrådet i 2013. Det har været en meget stejl læringskurve på fire år, konstaterer hun ved køkkenbordet i villaen i Strøby Egede, hvor hun bor sammen med sin mand og deres to børn.

At hun allerede nu er blevet spidskandidat skyldes ikke mindst, at hun med egne ord formår at gribe mulighederne, når de er der.

De sidste par år har der været en del intern splid i Venstre i Stevns, som i sidst ende har ført til, at den siddende borgmester Mogens Haugaard har valgt at trække sig fra Venstre og i stedet har stiftet sig eget parti.

- Da jeg gik ind i politik for fire år siden, havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg skulle stille op som borgmester. Men efter al den ballade der har været, har der været brug for at få ro på og finde en ny retning, siger Anette Mortensen.

Indtil nu har hendes førsteprioritet derfor også været at få samlet baglandet og finde fælles fodslag:

- Og det er faktisk lykkedes. Der er en god stemning i partiet igen og en tro på, at det kan lykkes.

Bliver hun valgt til borgmesterposten, står transport og erhvervsliv højt på listen over de ting, hun vil prioriterer.

- Første prioritet er at få en statsvej fra Stevns til motorvejen, for det er det, der gør, at vi kan skabe udvikling. Og så skal vi have fokus på vores erhvervsliv, siger hun.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET, Sjællandske og Nordvestnyt lørdag 21. oktober. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy