20. oktober 2018
De praktiserende læger mangler hænder til lægevagten, blandt andet i Ringsted, hvor billedet her er taget ved en tidligere lejlighed.Foto: David Arnholm.
De praktiserende læger mangler hænder til lægevagten, blandt andet i Ringsted, hvor billedet her er taget ved en tidligere lejlighed.Foto: David Arnholm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA: Private bør overtage kriseramt lægevagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA: Private bør overtage kriseramt lægevagt
Valg Region Sjælland - 28. oktober 2017 kl. 07:28
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når de praktiserende læger ikke kan skaffe hænder nok til at dække lægevagterne i Ringsted, Kalundborg, Nykøbing Sjælland, Vordingborg og Nakskov, bør opgaven tages fra lægerne og sendes i udbud. Enten helt eller delvist.

arrow Læs også: Lægevagten er reddet

Sådan lyder det fra Liberal Alliances Egon Bo, der er partiets spidskandidat til regionsrådsvalget i aviserne DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske lørdag.

- Lægernes smertegrænse er åbenbart nået og de vil skrue ned i flere byer. Det er ikke at tage hensyn til borgerne, og derfor skal lægevagten udbydes, siger Egon Bo, der også er formand for Regions Sjællands praksisplanudvalg.

Lægevagtordningen har været kastet op i luften siden de praktiserende læger i september meldte ud, at de ikke har hænder til at fortsætte ordningen, som den er skruet sammen i dag. Derfor må firmaer som Nordic Medicare og Falck Healthcare sættes i spil, mener Egon Bo:

- Mange praktiserende læger har rigeligt travlt i deres praksis og stadig flere prioriterer familielivet uden for deres åbningstid. Det har gjort det endnu sværere at få fyldt de sidste huller i lægevagterne ud. Derfor vil et udbud vil faktisk være en hjælp til lægerne.

I Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Region Sjælland er formand Ulrik Hesislev positiv over for ideen. Han tilføjer dog, at det er urealistisk, at sende hele lægevagtordningen i udbud.

- Det vil kræve flere hundrede læger, og det har de private selskaber ikke. Men der er jo i dag lægeklinikker, der er overtaget af private, som fra 2018 skal bidrage til lægevagten. Kan regionen købe sig til flere hænder i lægevagten, vil vi sige ja tak til det, siger han.

LA's forslag har ikke været drøftet politisk. Både Kai Nielsen (V) og Ellen Thomsen (DF) vil afvente udviklingen i dialogen mellem lægerne og regionens ledelse, inden de vil tage stilling, mens Annemarie Knigge (S) fastslår, at hun ikke vil diskutere lægevagtens fremtid midt i en valgkamp.

arrow Lægevagtprotest breder sig til butikker
26. oktober 2017 kl. 16:37 Opdateret: kl. 09:35
arrow Politikere vil lokke læger til yderområder
26. oktober 2017 kl. 11:48 Opdateret: kl. 11:48