15. december 2017
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder i undertal blandt kandidaterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder i undertal blandt kandidaterne
Opdateret 10. oktober 2017 kl. 14:41
Valg Region Sjælland - 10. oktober 2017 kl. 11:00
Af Tomas Revsbech og Signe Aarestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når borgerne i Region Sjælland den 21. november skal sætte deres kryds, vil der være langt flere mænd end kvinder at vælge imellem på stemmesedlen. Ud af 256 kandidater er 168 mænd og 78 kvinder. Således udgør kvinderne kun knap en tredjedel.

Bodil Sø (V), som er medlem af regionsrådet og genopstiller ved det kommende regionsrådsvalg, mener, at den skæve fordeling kan skyldes, at det kan være vanskeligt for især yngre kvinder med børn at få det politiske arbejde til at hænge sammen familielivet:

- Jeg tror, det handler om nogle traditionelle kønsrollemønstre, hvor det for eksempel stadig primært er kvinderne, der henter og bringer børnene.

Der er i hvert fald intet, der tyder på, at kvinder er mindre interesserede i politik end mænd. Når valgdagen kommer, vil der sandsynligvis være flere kvinder en mænd, som tager turen ned til stemmeboksen. Ved regionsrådsvalget i 2013 lå stemmeprocenten blandt kvinderne i regionen på 75,2 - 2,8 procent højere end mændene.

I det nuværende regionsråd udgør kvinderne 40 procent af medlemmerne.

Ifølge Bodil Sø (V) er det afgørende, at der ikke er for stor kønsmæssig skævvridning blandt de folkevalgte:

- Det er godt med balance. Der er forskel på kvinders og mænds tilgang, så det betyder noget, for de beslutninger vi tager. Vi får et bedre demokrati og samfund af at være ligeligt repræsenteret.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET og Nordvestnyt tirsdag 10. oktober og i Sjællandske onsdag 11. oktober. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy